Tagliatelle s mrkvovou omáčkou jsou lahodným těstovinovým pokrmem, který spojuje bohatou a barvitou mrkvovou omáčku s hladkými tagliatelle. Tento recept přináší nejen lahodnou chuť, ale také vizuální potěšení pro všechny milovníky těstovin.
Seznam ingrediencí:
- 400 g tagliatelle těstovin
- 4 středně velké mrkve, oloupané a nastrouhané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 plechovka (400 g) kruchého rajčete nebo rajčatové omáčky
- 1 lžička sušeného oregána
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvě nastrouhaný parmazán na posypání (volitelně)
- Čerstvá nasekaná petržel nebo bazalka na ozdobu
Přesný postup přípravy:
- Vařte tagliatelle podle návodu na obalu. Sceďte a nechte stranou.
- Na pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni.
- Přidejte nakrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu.
- Přidejte nastrouhané mrkve a smažte je asi 5 minut, dokud nezměknou.
- Přidejte kruché rajče nebo rajčatovou omáčku, sušený oregáno, sůl a pepř. Vařte na mírném ohni asi 10-15 minut.
- Přidejte vařené tagliatelle do omáčky a důkladně promíchejte, aby byly těstoviny pokryty omáčkou.
- Podávejte posypané čerstvě nastrouhaným parmazánem (pokud používáte) a ozdobte nasekanou petrželí nebo bazalkou.
Tipy na servírování:
- Podávejte s dalším parmazánem nebo nastrouhaným sýrem podle chuti.
- Posypání chilli kuličkami dodá jídlu pikantní nádech.
- Podávejte s čerstvě nasekanou petrželí nebo bazalkou na ozdobu.