Tagliatelle s mrkvovou omáčkou jsou lahodným těstovinovým pokrmem, který spojuje bohatou a barvitou mrkvovou omáčku s hladkými tagliatelle. Tento recept přináší nejen lahodnou chuť, ale také vizuální potěšení pro všechny milovníky těstovin.

Seznam ingrediencí:

  • 400 g tagliatelle těstovin
  • 4 středně velké mrkve, oloupané a nastrouhané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 plechovka (400 g) kruchého rajčete nebo rajčatové omáčky
  • 1 lžička sušeného oregána
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvě nastrouhaný parmazán na posypání (volitelně)
  • Čerstvá nasekaná petržel nebo bazalka na ozdobu

Přesný postup přípravy:

  1. Vařte tagliatelle podle návodu na obalu. Sceďte a nechte stranou.
  2. Na pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu.
  4. Přidejte nastrouhané mrkve a smažte je asi 5 minut, dokud nezměknou.
  5. Přidejte kruché rajče nebo rajčatovou omáčku, sušený oregáno, sůl a pepř. Vařte na mírném ohni asi 10-15 minut.
  6. Přidejte vařené tagliatelle do omáčky a důkladně promíchejte, aby byly těstoviny pokryty omáčkou.
  7. Podávejte posypané čerstvě nastrouhaným parmazánem (pokud používáte) a ozdobte nasekanou petrželí nebo bazalkou.

Tipy na servírování:

  • Podávejte s dalším parmazánem nebo nastrouhaným sýrem podle chuti.
  • Posypání chilli kuličkami dodá jídlu pikantní nádech.
  • Podávejte s čerstvě nasekanou petrželí nebo bazalkou na ozdobu.
Share.

Leave A Reply