Pokud hledáte inspiraci pro podzimní večeři, restované houby na česneku s kukuřičnou polentou jsou skvělou volbou. Tento recept vám přinese trochu italského venkova přímo na talíř a kombinace hub s polentou je nejen chutná, ale i výživná.

Suroviny:

Pro polentu:

  • 500 ml mléka (může být i mandlové)
  • 250 ml vody
  • 125 g polenty
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • Sůl
  • Čerstvě namletý pepř

Pro houby:

  • 2 lžíce másla
  • 4 stroužky česneku (rozetřeného)
  • 1 kg hub (lesních, nakrájených na plátky)
  • Hladkolistá petržel (nasekaná)

Postup přípravy:

  1. Na polentu uveďte v kastrolu do varu mléko s vodou. Poté vsypte polentu a snižte teplotu. Za stálého míchání vařte, dokud polenta nezhoustne, ale zůstane krémovitá, což obvykle trvá jen pár minut. Nakonec vmíchejte strouhaný parmazán, osolte a opepřete dle chuti.
  2. Pro přípravu hub rozehřejte na středním ohni v pánvi máslo. Přidejte česnek a chvilku restujte, dokud nezačne vonět. Následně přidejte houby a petržel, osolte a opepřete. Restujte asi 5 minut, dokud houby nebudou křupavé.
  3. Na hluboký talíř rozprostřete polentu a na ni navršte kopeček restovaných hub. Jako dekoraci můžete použít čerstvé bylinky.
Share.

Leave A Reply