Tento osvěžující tuňákový těstovinový salát je ideální volbou pro všechny, kteří si chtějí dopřát lehké a chutné jídlo plné čerstvých ingrediencí. Kombinace tuňáka, barevné zeleniny a aromatického dresinku vytváří skvostný pokrm, který si zamilujete na první pokus.

Ingredience:

  • 250 g těstovin (penne, farfalle nebo podobné)
  • 1 plechovka tuňáka v olivovém oleji, odkapaná a nakrájená na kousky
  • 1 červená paprika, nakrájená na drobné kousky
  • 1 okurka, nakrájená na kostičky
  • 1/2 červené cibule, jemně nakrájená
  • 1/4 šálku černých oliv, nasekaných
  • 1/4 šálku kaparů
  • 1/4 šálku nasekaného čerstvého petrželového lístku

Pro dresink:

  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vína octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička medu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. V osolené vodě uvařte těstoviny podle pokynů na obalu. Poté je sceďte a nechte vychladnout.
  2. V malé míse smíchejte všechny ingredience pro dresink a dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
  3. Ve velké míse smíchejte těstoviny, kousky tuňáka, papriku, okurku, cibuli, olivy, kapary a petržel.
  4. Postupně přidejte připravený dresink a jemně promíchejte, aby se všechny ingredience sjednotily.
  5. Salát můžete podávat ihned, nebo ho nechte v chladničce odpočívat a marinovat, což zvýší jeho chuť.

Tento těstovinový salát je skvělým řešením pro rychlý a chutný pokrm. Užijte si ho jako lehký oběd nebo večeři, ideální zejména v teplých letních dnech. Dobrou chuť!

Share.

Leave A Reply