Tento osvěžující tuňákový těstovinový salát je ideální volbou pro všechny, kteří si chtějí dopřát lehké a chutné jídlo plné čerstvých ingrediencí. Kombinace tuňáka, barevné zeleniny a aromatického dresinku vytváří skvostný pokrm, který si zamilujete na první pokus.
Ingredience:
- 250 g těstovin (penne, farfalle nebo podobné)
- 1 plechovka tuňáka v olivovém oleji, odkapaná a nakrájená na kousky
- 1 červená paprika, nakrájená na drobné kousky
- 1 okurka, nakrájená na kostičky
- 1/2 červené cibule, jemně nakrájená
- 1/4 šálku černých oliv, nasekaných
- 1/4 šálku kaparů
- 1/4 šálku nasekaného čerstvého petrželového lístku
Pro dresink:
- 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce červeného vína octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička medu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- V osolené vodě uvařte těstoviny podle pokynů na obalu. Poté je sceďte a nechte vychladnout.
- V malé míse smíchejte všechny ingredience pro dresink a dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
- Ve velké míse smíchejte těstoviny, kousky tuňáka, papriku, okurku, cibuli, olivy, kapary a petržel.
- Postupně přidejte připravený dresink a jemně promíchejte, aby se všechny ingredience sjednotily.
- Salát můžete podávat ihned, nebo ho nechte v chladničce odpočívat a marinovat, což zvýší jeho chuť.
Tento těstovinový salát je skvělým řešením pro rychlý a chutný pokrm. Užijte si ho jako lehký oběd nebo večeři, ideální zejména v teplých letních dnech. Dobrou chuť!