České rizoto s vepřovým masem je tradičním českým jídlem, které se stále častěji objevuje na menu restaurací po celém světě. Toto bohaté a chutné jídlo je perfektní kombinací vepřového masa, zeleniny a rýže. Pokud se chystáte upéct české rizoto s vepřovým masem, následujte tento recept a užijte si autentickou chuť české kuchyně.

Příprava a suroviny pro české rizoto s vepřovým masem

Pro přípravu českého rizota s vepřovým masem budete potřebovat následující suroviny:

  • 500 gramů vepřového masa (nejlépe kýty nebo klobásky)
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 200 gramů rýže
  • 400 ml vývaru (nejlépe zeleninového)
  • 150 gramů smetany
  • 100 gramů hrášku (mraženého nebo čerstvého)
  • Sůl a pepř podle chuti

Maso nakrájejte na malé kostky, cibuli a česnek nasekejte na jemno.

Postup vaření českého rizota s vepřovým masem

  1. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte vepřové maso, dokud není zlatavé. Smažte jej na středně vysoké teplotě asi 5 minut.

  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte je společně s masem, dokud nezezlátnou.

  3. Poté přidejte rýži a promíchejte, aby se rýže obalila olejem a začala se trochu opékat.

  4. Postupně přilévejte vývar, asi lžíci po lžíci, a za stálého míchání vařte, dokud se rýže neprovaří. Pokud používáte mražený hrášek, přidejte ho také.

  5. Jakmile je rýže měkká a voda se převážně vstřebala, přidejte smetanu a promíchejte. Případně můžete přidat další vývar, pokud je rizoto příliš husté.

  6. Podle chuti osolte a opepřete.

  7. Hotové rizoto s vepřovým masem podávejte teplé s čerstvou nasekanou petrželkou jako ozdobou.

České rizoto s vepřovým masem je vynikající pokrm, který potěší jak milovníky české kuchyně, tak i ty, kteří si rádi vychutnají nové a zajímavé chutě. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, a přesto vám poskytne autentický zážitek. Takže neváhejte a vyzkoušejte tento recept doma, abyste si mohli vychutnat dokonalé české rizoto s vepřovým masem.

Share.

Leave A Reply