České rizoto s vepřovým masem je tradičním českým jídlem, které se stále častěji objevuje na menu restaurací po celém světě. Toto bohaté a chutné jídlo je perfektní kombinací vepřového masa, zeleniny a rýže. Pokud se chystáte upéct české rizoto s vepřovým masem, následujte tento recept a užijte si autentickou chuť české kuchyně.
Příprava a suroviny pro české rizoto s vepřovým masem
Pro přípravu českého rizota s vepřovým masem budete potřebovat následující suroviny:
- 500 gramů vepřového masa (nejlépe kýty nebo klobásky)
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 200 gramů rýže
- 400 ml vývaru (nejlépe zeleninového)
- 150 gramů smetany
- 100 gramů hrášku (mraženého nebo čerstvého)
- Sůl a pepř podle chuti
Maso nakrájejte na malé kostky, cibuli a česnek nasekejte na jemno.
Postup vaření českého rizota s vepřovým masem
-
Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte vepřové maso, dokud není zlatavé. Smažte jej na středně vysoké teplotě asi 5 minut.
-
Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte je společně s masem, dokud nezezlátnou.
-
Poté přidejte rýži a promíchejte, aby se rýže obalila olejem a začala se trochu opékat.
-
Postupně přilévejte vývar, asi lžíci po lžíci, a za stálého míchání vařte, dokud se rýže neprovaří. Pokud používáte mražený hrášek, přidejte ho také.
-
Jakmile je rýže měkká a voda se převážně vstřebala, přidejte smetanu a promíchejte. Případně můžete přidat další vývar, pokud je rizoto příliš husté.
-
Podle chuti osolte a opepřete.
-
Hotové rizoto s vepřovým masem podávejte teplé s čerstvou nasekanou petrželkou jako ozdobou.
České rizoto s vepřovým masem je vynikající pokrm, který potěší jak milovníky české kuchyně, tak i ty, kteří si rádi vychutnají nové a zajímavé chutě. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, a přesto vám poskytne autentický zážitek. Takže neváhejte a vyzkoušejte tento recept doma, abyste si mohli vychutnat dokonalé české rizoto s vepřovým masem.