Toužíte po chutném a zdravém receptu s rybou? Restované filety z candáta na řecký způsob vás uchvátí svou jednoduchostí, svěžestí a středomořskou atmosférou.

Ingredience:

  • 4 filety z candáta
  • 1 cuketa
  • 1 červená cibule
  • 100 g cherry rajčátek
  • 1 hrst zelených oliv bez pecek
  • 1 hrst černých oliv bez pecek
  • 3 stroužky česneku
  • Čerstvý rozmarýn
  • 50 g balkánského sýra
  • Čerstvá bazalka
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř

Postup:

  1. Cuketu nakrájejte na kostičky a orestujte ji na olivovém oleji. Dochuťte solí a pepřem.
  2. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a překrojená cherry rajčata.
  3. Vsypte natrhané olivy, promíchejte a dále restujte.
  4. Přidejte plátky česneku a rozmarýn.
  5. Filety z candáta potřete olivovým olejem a osolte.
  6. Na druhé pánvi s olivovým olejem orestujte filety z candáta nejprve kůží dolů, dokud není křupavá.
  7. Otočte a opékejte i z druhé strany.
  8. Filety pokapejte šťávou z citronu.
  9. Na grilovanou zeleninu položte filety z candáta, posypte rozdrobeným balkánským sýrem a nasekanou bazalkou.
  10. Pokapejte olivovým olejem a podávejte s jogurtem.

Tipy:

  • Místo cukety můžete použít lilek.
  • K candátovi se hodí i jiné druhy zeleniny, například paprika, brokolice nebo květák.
  • Místo balkánského sýra můžete použít fetu.
  • Jogurt můžete ochutit bylinkami, česnekem nebo chilli papričkami.

Dobrou chuť!

Share.

Leave A Reply