Toužíte po chutném a zdravém receptu s rybou? Restované filety z candáta na řecký způsob vás uchvátí svou jednoduchostí, svěžestí a středomořskou atmosférou.
Ingredience:
- 4 filety z candáta
- 1 cuketa
- 1 červená cibule
- 100 g cherry rajčátek
- 1 hrst zelených oliv bez pecek
- 1 hrst černých oliv bez pecek
- 3 stroužky česneku
- Čerstvý rozmarýn
- 50 g balkánského sýra
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup:
- Cuketu nakrájejte na kostičky a orestujte ji na olivovém oleji. Dochuťte solí a pepřem.
- Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a překrojená cherry rajčata.
- Vsypte natrhané olivy, promíchejte a dále restujte.
- Přidejte plátky česneku a rozmarýn.
- Filety z candáta potřete olivovým olejem a osolte.
- Na druhé pánvi s olivovým olejem orestujte filety z candáta nejprve kůží dolů, dokud není křupavá.
- Otočte a opékejte i z druhé strany.
- Filety pokapejte šťávou z citronu.
- Na grilovanou zeleninu položte filety z candáta, posypte rozdrobeným balkánským sýrem a nasekanou bazalkou.
- Pokapejte olivovým olejem a podávejte s jogurtem.
Tipy:
- Místo cukety můžete použít lilek.
- K candátovi se hodí i jiné druhy zeleniny, například paprika, brokolice nebo květák.
- Místo balkánského sýra můžete použít fetu.
- Jogurt můžete ochutit bylinkami, česnekem nebo chilli papričkami.
Dobrou chuť!