Tento recept na lososa s mandlovým pestem a pečenou dýní je skvělým spojením lahodného mořského jídla s bohatou chutí mandlí a sladkou dýní. Kombinace těchto ingrediencí vytváří elegantní a chutný pokrm, který oslní vaše chuťové buňky. Připravte se na lahodnou symfonii chutí a vychutnejte si gastronomický zážitek.

Seznam ingrediencí:

  • 4 kusy lososového filetu
  • 1 hrst mandlí, pražených
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • 1 citrón, šťáva
  • 4 plátky dýně (například hokkaido nebo jiný druh dýně dle preference)
  • Olivový olej
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Přesný postup přípravy:

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Na plechu na pečení rozložte plátky dýně, pokapejte olivovým olejem a posolte. Pečte v troubě asi 20-25 minut nebo dokud dýně není měkká.
  3. Mezitím připravte mandlový pesto. V mixéru smíchejte pražené mandle, česnek, čerstvou petrželku, šťávu z citrónu, olivový olej, sůl a pepř. Mixujte do hladké konzistence.
  4. Lososové filety osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmažte lososa na kůži asi 3-4 minuty, dokud není kůže krásně křupavá. Poté otočte a smažte ještě 2-3 minuty podle tloušťky filetů.
  5. Na servírovací talíře položte lososa na postel z pečené dýně a zalijte mandlovým pestem.

Tipy na servírování:

  • Podávejte s citronovým kouskem a čerstvou petrželkou pro vylepšení vizuální prezentace.
  • Doporučujeme jako hlavní chod pro speciální večeři nebo oslavu.
Share.

Leave A Reply