Chilli con carne je oblíbené mexické jídlo, které si získalo oblibu po celém světě. Tradičně se připravuje z hovězího masa, fazolí, kukuřice a rajčat. Pokud ale hledáte zdravější variantu, zkuste naše krůtí chilli con carne!
Krůtí maso je libovější než hovězí a obsahuje méně tuku a kalorií. Je také bohaté na bílkoviny a další důležité živiny. V tomto receptu krůtí maso kombinujeme s batátovou kaší, která je bohatá na vlákninu a vitamíny.
Výsledkem je lahodné a výživné jídlo, které je ideální pro rodinnou večeři. Chilli con carne je snadno se připravuje a zvládne ho i začátečník. Tak na co ještě čekáte? Vyzkoušejte náš recept a užijte si chuť Mexika!
ngredience:
- 500 g krůtího mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 plechovka kukuřice
- 1 lžička chilli koření
- 1 lžička římského kmínu
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- sůl a pepř
- olivový olej
Na batátovou kaši:
- 2 batáty
- 250 ml mléka
- 1 lžíce másla
- sůl a muškátový oříšek
Postup:
- Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a papriku na kostičky. Na olivovém oleji orestujte cibuli a česnek dozlatova. Přidejte maso a opékejte, dokud se nezbarví dohněda.
- Vsypte papriku, chilli koření, kmín a oregano a krátce orestujte. Přidejte drcená rajčata, fazole, kukuřici a osolte a opepřete.
- Chilli con carne duste na mírném ohni asi 30 minut, dokud se maso nepropeče a omáčka nezhoustne.
- Mezitím batáty oloupejte a nakrájejte na kostky. Vložte do hrnce, zalijte vodou a osolte. Vařte do změknutí.
- Uvařené batáty sceďte a rozšťouchejte. Přidejte mléko, máslo, muškátový oříšek a sůl podle chuti.
- Chilli con carne podávejte s batátovou kaší a ozdobte zakysanou smetanou, koriandrem a nachos.