Zajímavost:

Klokaní maso je exotickou alternativou k běžným druhům masa. Klokaní ragú nabízí unikátní kombinaci chuti a je zároveň nízkotučné a bohaté na železo, což ho činí zajímavým pro milovníky nových kulinářských zážitků.

Seznam Ingrediencí:

  • 500 g klokaního masa, nakrájeného na kostky
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 mrkev, na kostičky
  • 1 středně velká brambora, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 400 g rajčatového pyré
  • 200 ml vývaru (hovězí nebo zeleninový)
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Příprava Masa:
    • V hrnci rozehřejte olivový olej a zprudka opečte klokaní maso z obou stran, dokud nezezlátne.
  2. Příprava Základu:
    • Přidejte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Smažte dozlatova.
  3. Přidání Zeleniny:
    • Přidejte nakrájenou mrkev a bramboru. Vařte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  4. Zalijte Rajčatovým Pyré:
    • Přidejte rajčatové pyré, vývar, sušené oregano a tymián. Osolte a opepřete dle chuti.
  5. Vaření na Nízké Teplotě:
    • Vařte na nízké teplotě s přiklopeným pokličkou asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.

Tipy na Servirování:

  • Čerstvý Rozmarýn:
    • Ozdobte ragú čerstvými větvičkami rozmarýnu.
  • Podávání s Těstovinami:
    • Klokaní ragú vyniká podávané s čerstvě uvařenými těstovinami.
Share.

Leave A Reply