Zajímavost:
Klokaní maso je exotickou alternativou k běžným druhům masa. Klokaní ragú nabízí unikátní kombinaci chuti a je zároveň nízkotučné a bohaté na železo, což ho činí zajímavým pro milovníky nových kulinářských zážitků.
Seznam Ingrediencí:
- 500 g klokaního masa, nakrájeného na kostky
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 mrkev, na kostičky
- 1 středně velká brambora, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 400 g rajčatového pyré
- 200 ml vývaru (hovězí nebo zeleninový)
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Příprava Masa:
- V hrnci rozehřejte olivový olej a zprudka opečte klokaní maso z obou stran, dokud nezezlátne.
- Příprava Základu:
- Přidejte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Smažte dozlatova.
- Přidání Zeleniny:
- Přidejte nakrájenou mrkev a bramboru. Vařte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Zalijte Rajčatovým Pyré:
- Přidejte rajčatové pyré, vývar, sušené oregano a tymián. Osolte a opepřete dle chuti.
- Vaření na Nízké Teplotě:
- Vařte na nízké teplotě s přiklopeným pokličkou asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
Tipy na Servirování:
- Čerstvý Rozmarýn:
- Ozdobte ragú čerstvými větvičkami rozmarýnu.
- Podávání s Těstovinami:
- Klokaní ragú vyniká podávané s čerstvě uvařenými těstovinami.