Hovězí guláš představuje dokonalou kombinaci měkkého masa, kořeněných omáček a bohaté chuti. Pokud toužíte po autentickém středoevropském pokrmu, připravte si hovězí guláš s tímto jednoduchým receptem.

Recept na Hovězí Guláš:

Ingredience:
  • 800 g hovězího masa (plec nebo roštěnec), nakrájeného na kostky
  • 2 cibule, nasekané
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého křenového koření
  • 1 lžička kmínu
  • 2 bobkové listy
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového koncentrátu
  • Sůl a pepř podle chuti
Postup:
  1. Příprava masa: Osušte kostky masa a osmažte je na oleji do zlatova. Vyndejte z pánve a dejte stranou.
  2. Příprava omáčky: Na pánvi osmahněte cibuli a česnek. Vraťte maso zpět do hrnce.
  3. Přidání koření a vaření: Přidejte hladkou mouku a koření (sladkou papriku, křenové koření, kmín) a smažte krátce. Přilijte hovězí vývar, přidejte bobkové listy a rajčatový koncentrát. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 2-3 hodiny.
  4. Dokončení a podávání: Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem. Odstraňte bobkové listy a podávejte s knedlíkem nebo chlebem.

Závěr:

Hovězí guláš je tradiční středoevropský pokrm, který vám přinese bohatou chuť a úžasný zážitek.

Share.

Leave A Reply