Hovězí guláš představuje dokonalou kombinaci měkkého masa, kořeněných omáček a bohaté chuti. Pokud toužíte po autentickém středoevropském pokrmu, připravte si hovězí guláš s tímto jednoduchým receptem.
Recept na Hovězí Guláš:
Ingredience:
- 800 g hovězího masa (plec nebo roštěnec), nakrájeného na kostky
- 2 cibule, nasekané
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého křenového koření
- 1 lžička kmínu
- 2 bobkové listy
- 500 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového koncentrátu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Příprava masa: Osušte kostky masa a osmažte je na oleji do zlatova. Vyndejte z pánve a dejte stranou.
- Příprava omáčky: Na pánvi osmahněte cibuli a česnek. Vraťte maso zpět do hrnce.
- Přidání koření a vaření: Přidejte hladkou mouku a koření (sladkou papriku, křenové koření, kmín) a smažte krátce. Přilijte hovězí vývar, přidejte bobkové listy a rajčatový koncentrát. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 2-3 hodiny.
- Dokončení a podávání: Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem. Odstraňte bobkové listy a podávejte s knedlíkem nebo chlebem.
Závěr:
Hovězí guláš je tradiční středoevropský pokrm, který vám přinese bohatou chuť a úžasný zážitek.