Pikantní červené fazole s rajčaty a koriandrem jsou jednoduchým a chutným receptem, který si můžete užít jako hlavní jídlo nebo přílohu. Tato jednoduchá a rychlá příprava zaručuje skvělou chuť a zdravé složení. Připravte se na dobrodružství do světa lahodných fazolí a užijte si každý kousek této pikantní pochoutky. Připravte hrneček vařených červených fazolí a pojďme vařit!
Ingredience:
- 2 hrnky vařených červených fazolí
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika, nasekaná
- 1 plechovka krájených rajčat (400 g)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky červeného pepře
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvý koriandr na ozdobení
Postup:
- Rozpalte olivový olej na pánvi a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a papriku a restujte další 2 minuty, dokud nezačnou měkknout.
- Přidejte vařené červené fazole a promíchejte.
- Přilijte krájená rajčata včetně šťávy a nechte povařit.
- Přidejte mletý kmín, mletou papriku a červený pepř. Ochutnejte a přidejte sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti.
- Vařte ještě asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne a fazole nejsou dobře prohřáté.
- Podávejte posypané čerstvě nasekaným koriandrem.
Tipy:
- Podávejte s plátky čerstvé bagety nebo přesnídávkovými chlebíčky.
- Tento recept můžete také podávat jako přílohu k masu nebo k vařenému rýži.