Toto tradiční italské jídlo kombinuje vepřové maso s těstovinami fregola a je obohaceno o šafrán, anýz a rajčata, což mu dodává jedinečnou chuť.
Recept: Fregola alla Campidanese
Suroviny:
- Anýz: 5 g
- Extra panenský olivový olej
- Vepřové maso (čerstvé salsicce): 360 g
- Zeleninový vývar: 1 l
- Šafrán: 0,2 g
- Oloupaná rajčata: 250 g
- Sůl
- Mletý pepř
- Sýr pecorino: 100 g
- Bazalka
- Těstoviny fregola: 360 g
Postup:
- Na pánvi opečte anýz a rozdrťte ho na prášek.
- Rozehřejte trochu oleje a vložte rozkrájenou klobásu. Mačkejte ji vidličkou na menší kousky. Po uvolnění tuku přidejte anýz.
- Přilijte trochu zeleninového vývaru a šafrán. Vařte, až se vývar zredukuje, přidejte rajčata. Osolte, opepřete a nechte zhoustnout.
- Vařte těstoviny fregola jako risotto. Orestujte je na oleji, přilijte vývar a vařte na mírném ohni. Po 9 minutách, když jsou těstoviny al dente, přidejte omáčku a povařte 1 minutu.
- Vypněte plamen, vmíchejte pecorino a trochu oleje, pak pokryjte pokličkou na 1 minutu.
- Podávejte s lístky bazalky a zakápnuté olejem.