Toto tradiční italské jídlo kombinuje vepřové maso s těstovinami fregola a je obohaceno o šafrán, anýz a rajčata, což mu dodává jedinečnou chuť.

Recept: Fregola alla Campidanese

Suroviny:

  • Anýz: 5 g
  • Extra panenský olivový olej
  • Vepřové maso (čerstvé salsicce): 360 g
  • Zeleninový vývar: 1 l
  • Šafrán: 0,2 g
  • Oloupaná rajčata: 250 g
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Sýr pecorino: 100 g
  • Bazalka
  • Těstoviny fregola: 360 g

Postup:

  1. Na pánvi opečte anýz a rozdrťte ho na prášek.
  2. Rozehřejte trochu oleje a vložte rozkrájenou klobásu. Mačkejte ji vidličkou na menší kousky. Po uvolnění tuku přidejte anýz.
  3. Přilijte trochu zeleninového vývaru a šafrán. Vařte, až se vývar zredukuje, přidejte rajčata. Osolte, opepřete a nechte zhoustnout.
  4. Vařte těstoviny fregola jako risotto. Orestujte je na oleji, přilijte vývar a vařte na mírném ohni. Po 9 minutách, když jsou těstoviny al dente, přidejte omáčku a povařte 1 minutu.
  5. Vypněte plamen, vmíchejte pecorino a trochu oleje, pak pokryjte pokličkou na 1 minutu.
  6. Podávejte s lístky bazalky a zakápnuté olejem.
Share.

Leave A Reply