Zajímavost:
Makový krém, kromě své chutné podstaty, nabízí i nutriční výhody. Mák je bohatý na vápník, důležitý minerál pro zdravé kosti a zuby. Tento krém je tak nejen lahodným dezertem, ale také přínosem pro vaše kosti.
Ingredience:
- 1 hrnek mletého máku
- 1/2 hrnku medu
- 2 hrnky mléka
- 1/2 hrnku krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- Špetka soli
- 1 lžička máků na ozdobu
Postup:
- Příprava Mákové Směsi:
- Smíchejte mletý mák s mlékem a nechte vychladnout.
- Vaření na Ohni:
- Směs postavte na mírný oheň a za stálého míchání přiveďte k varu.
- Přidání Medu a Cukru:
- Přidejte med, krupicový cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Vařte za stálého míchání, dokud směs nezhoustne.
- Dokončení:
- Vařený krém nalijte do misky a nechte vychladnout.
- Ozdobení:
- Před podáváním posypte povrch krému máky.
Tipy na Servirování:
- Čerstvý Ovocný Doplněk: Podávejte s plátky čerstvého ovoce, jako jsou jahody nebo maliny.
- Křupavý Přídavek: Přidejte hrst nasekaných ořechů pro extra křupavost.