Zažijte lahodný zážitek z japonské kuchyně s našimi tradičními palačinkami Dorayaki. Tyto měkké a lahodné palačinky plné sladké fazolové pasty jsou oblíbeným dezertem po celém Japonsku. Připravte se na jedinečnou kombinaci jemné textury a bohaté chuti.

  1. Seznam ingrediencí:
    • 2 velká vejce
    • 1/2 šálku cukru
    • 1 lžička medu
    • 1/2 lžičky prášku do pečiva
    • 1 šálek hladké mouky
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 1/2 šálku vody
    • 1/2 šálku anko pasty (sladká fazolová pasta)
    • Máslo nebo olej na smažení
  2. Přesný postup přípravy: a. Ve velké míse rozšlehejte vejce s cukrem do pěny. b. Přidejte med, prášek do pečiva, hladkou mouku a vanilkový extrakt, dále míchejte. c. Postupně přidávejte vodu a míchejte do hladkého těsta. d. Na středně silně rozpálené pánvi rozehřejte trochu másla nebo oleje. e. Lžící nalijte těsto na pánvi a smažte do zlatova z obou stran. f. Hotové palačinky nechte vychladnout. g. Rozetřete anko pastu na jednu palačinku a přiklopte druhou jako sendvič.
  3. Tipy na servírování:
    • Podávejte teplé jako dezert nebo sladkou svačinu.
    • Ozdobte palačinky posypem práškovým cukrem pro estetický vzhled.
    • Podávejte s čajem Matcha pro autentický japonský zážitek.
Share.

Leave A Reply