Zažijte lahodný zážitek z japonské kuchyně s našimi tradičními palačinkami Dorayaki. Tyto měkké a lahodné palačinky plné sladké fazolové pasty jsou oblíbeným dezertem po celém Japonsku. Připravte se na jedinečnou kombinaci jemné textury a bohaté chuti.
- Seznam ingrediencí:
- 2 velká vejce
- 1/2 šálku cukru
- 1 lžička medu
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 šálek hladké mouky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 šálku vody
- 1/2 šálku anko pasty (sladká fazolová pasta)
- Máslo nebo olej na smažení
- Přesný postup přípravy: a. Ve velké míse rozšlehejte vejce s cukrem do pěny. b. Přidejte med, prášek do pečiva, hladkou mouku a vanilkový extrakt, dále míchejte. c. Postupně přidávejte vodu a míchejte do hladkého těsta. d. Na středně silně rozpálené pánvi rozehřejte trochu másla nebo oleje. e. Lžící nalijte těsto na pánvi a smažte do zlatova z obou stran. f. Hotové palačinky nechte vychladnout. g. Rozetřete anko pastu na jednu palačinku a přiklopte druhou jako sendvič.
- Tipy na servírování:
- Podávejte teplé jako dezert nebo sladkou svačinu.
- Ozdobte palačinky posypem práškovým cukrem pro estetický vzhled.
- Podávejte s čajem Matcha pro autentický japonský zážitek.