Tato rozkošná dezertní pochoutka, nazvaná Čokoládové Rumové Kuličky se Sněhovou Polevou, přináší neodolatelnou kombinaci vanilkových sušenek, rumu, a bílé čokolády, zabaleno ve voňavém kokosovém kabátku. Tato receptura je jednoduchá na přípravu a poskytuje malé kuličky radosti, které rozproudí chuťové buňky.
Ingredience:
- 1 balení vanilkových sušenek (11 uncí)
- 3/4 šálku moučkového cukru, a navíc pro obalení
- 2 lžíce nesladěného kakaa
- 1/4 šálku mini tmavých čokoládových chipsů nebo jemně nasekané tmavé čokolády
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1/3 šálku plus 1 lžíce tmavého rumu, a navíc podle potřeby
Pro obalování:
- 3 šálky jemně strouhané slazené kokosové loučky
- 10 uncí bílé čokolády, nasekané na malé kousky
Postup:
- Vložte vanilkové sušenky, moučkový cukr, kakao a čokoládové chipsy do kuchyňského robotu. Pulzněte tak dlouho, až se směs feině rozemelá.
- Přidejte javorový sirup a rum. Pulzněte, dokud se směs nespojí a nevytvoří tuhé, ale formovatelné těsto. Pokud je směs příliš suchá na tvarování kuliček, přidejte více rumu postupně a pulzněte znovu, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Vyjměte porce těsta a vytvořte z nich hladké kuličky o ideální velikosti mezi 1 a 1 1/2 palce. Položte na talíř, přikryjte potravinovým foliem a dejte do lednice, zatímco připravujete bílou čokoládovou polevu.
- Položte kokos do mělké misky a dejte stranou.
- Připravte si bílou čokoládovou polevu: Postavte odolnou misku (kovovou nebo skleněnou) nad malý hrníček s vařící vodou na mírném ohni. Odstavte přibližně 20 % bílé čokolády na pozdější přidání; zbytek vložte do mísy a nechte stát, aniž byste míchali, dokud se téměř všechny kousky nerozpustí. Teploměr vložený do čokolády by měl ukázat 41 stupňů Celsia. Přidejte rezervovanou bílou čokoládu a míchejte, dokud není hladká a tekutá.
- Ponořte rumovou kuličku do bílé čokolády. Pomocí dvou vidliček ji otočte tak, aby byla celá obalena, pak ji vyjměte, nechajte přebytečnou čokoládu stéci. Ponořte do misky s kokosem a zakryjte. Konečný tvar dokončete rukama, lehce stlačte kokos do polevy. Přesuňte na talíř. Opakujte, dokud nejsou všechny kuličky obalené. Mícháte-li bílou čokoládu, vraťte ji nad horkou vodu