Užijte si chuť klasických lineckých koláčků bez obav o lepek s naším receptem na bezlepkové linecké. Tyto křehké a osvěžující dezerty jsou ideální pro všechny, kteří hledají bezlepkovou alternativu plnou lahodné chuti.

Ingredience:

  • 250 g bezlepkové mouky (například rýžová nebo kukuřičná mouka)
  • 125 g másla (při pokojové teplotě)
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Čerstvé citronové tření z jednoho citronu (dle chuti)
  • Na polevu: práškový cukr, citronová šťáva

Postup:

  1. V misce smíchejte bezlepkovou mouku s práškovým cukrem.
  2. Přidejte měkké máslo, vejce, vanilkový extrakt a citronové tření. Zpracujte těsto do hladké konzistence.
  3. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho odpočinout v lednici minimálně 30 minut.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C a plech na pečení vyložte pečicím papírem.
  5. Na pomoučeném válu vyválejte těsto na tloušťku zhruba 5 mm. Vykrájejte linecké tvary podle vašeho výběru.
  6. Uspořádejte linecké na plechu a pečte je asi 10-12 minut nebo dokud nejsou okraje zlatavé.
  7. Nechte linecké úplně vychladnout.
  8. Pro polevu smíchejte práškový cukr s citronovou šťávou a polejte jimi linecké.

Tipy:

  • Přidejte do těsta nasekané ořechy nebo skořici pro bohatší chuť.
  • Upravte délku pečení podle svých preferencí – někdo má rád linecké světlejší, jiný zase trochu křupavější.

S našimi bezlepkovými lineckými si dopřejte kousek radosti bez ohledu na citlivost na lepek. Skvělá volba pro sladké okamžiky!

Share.

Leave A Reply