Přinášíme vám cestování chuťovým rájem s naším tropickým „tiramisu“. Tato exotická variace klasické italské pochoutky spojuje krémovou jemnost mascarpone, šťavnatost manga a křehkost piškotů, vše okořeněné nádechem kokosu a citrusové svěžesti limetek. Připravte se na dobrodružství plné výrazných chutí, které vás zavede na písečné pláže tropů.

Ingredience:

  • 250 g mascarpone
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 160 ml kokosového krému
  • 70 g moučkového cukru
  • 4 PL bílého rumu
  • Kůra z 4 limet
  • 150 g savoiardi (cukrářské piškoty)
  • 2 zralá manga, oloupaná a nakrájená na plátky
  • 50 g lehce opražených kokosových plátků

Na Namáčení:

  • 300 ml ovocného džusu
  • Šťáva ze 2 limet
  • 5 PL bílého rumu
  • Kokosový

Postup:

  1. Ve velké misce smíchejte mascarpone, smetanu, kokosový krém, moučkový cukr a bílý rum. Šlehejte elektrickým šlehačem do vytvoření hladkého krému. Nakonec vmíchejte jemně nastrouhanou limetovou kůru.
  2. Připravte namáčecí tekutinu smícháním mangového džusu, limetové šťávy a bílého rumu. Vlijte tekutinu do mělčí mísy, do které se dobře namáčejí piškoty.
  3. Vezměte středně velkou hranatou mísu (asi 30 x 20 cm). Postupně namáčejte polovinu piškotů do tekutiny a vyskládejte je v jedné vrstvě na dno mísy. Poté je pokapejte 3-4 lžícemi tekutiny.
  4. Rozetřete polovinu krému z mascarpone na vrstvu piškotů a poklaďte vrstvou nakrájeného manga (použijte asi polovinu). Opakujte postup s zbývajícími piškoty, krémem mascarpone a plátky manga.
  5. Uložte do lednice alespoň na 5 hodin, ideálně přes noc.
  6. Před podáváním posypte „tiramisu“ opraženými kokosovými plátky.

Tipy na servírování:

  • Podávejte v elegantních sklenicích pro šmrnc a lepší prezentaci.
  • Ozdobte plátky manga a čerstvými lístky máty.
  • Doporučujeme podávat chlazené pro maximální osvěžení.
Share.

Leave A Reply