Přinášíme vám cestování chuťovým rájem s naším tropickým „tiramisu“. Tato exotická variace klasické italské pochoutky spojuje krémovou jemnost mascarpone, šťavnatost manga a křehkost piškotů, vše okořeněné nádechem kokosu a citrusové svěžesti limetek. Připravte se na dobrodružství plné výrazných chutí, které vás zavede na písečné pláže tropů.
Ingredience:
- 250 g mascarpone
- 300 ml smetany ke šlehání
- 160 ml kokosového krému
- 70 g moučkového cukru
- 4 PL bílého rumu
- Kůra z 4 limet
- 150 g savoiardi (cukrářské piškoty)
- 2 zralá manga, oloupaná a nakrájená na plátky
- 50 g lehce opražených kokosových plátků
Na Namáčení:
- 300 ml ovocného džusu
- Šťáva ze 2 limet
- 5 PL bílého rumu
- Kokosový
Postup:
- Ve velké misce smíchejte mascarpone, smetanu, kokosový krém, moučkový cukr a bílý rum. Šlehejte elektrickým šlehačem do vytvoření hladkého krému. Nakonec vmíchejte jemně nastrouhanou limetovou kůru.
- Připravte namáčecí tekutinu smícháním mangového džusu, limetové šťávy a bílého rumu. Vlijte tekutinu do mělčí mísy, do které se dobře namáčejí piškoty.
- Vezměte středně velkou hranatou mísu (asi 30 x 20 cm). Postupně namáčejte polovinu piškotů do tekutiny a vyskládejte je v jedné vrstvě na dno mísy. Poté je pokapejte 3-4 lžícemi tekutiny.
- Rozetřete polovinu krému z mascarpone na vrstvu piškotů a poklaďte vrstvou nakrájeného manga (použijte asi polovinu). Opakujte postup s zbývajícími piškoty, krémem mascarpone a plátky manga.
- Uložte do lednice alespoň na 5 hodin, ideálně přes noc.
- Před podáváním posypte „tiramisu“ opraženými kokosovými plátky.
Tipy na servírování:
- Podávejte v elegantních sklenicích pro šmrnc a lepší prezentaci.
- Ozdobte plátky manga a čerstvými lístky máty.
- Doporučujeme podávat chlazené pro maximální osvěžení.