Lahodný a osvěžující dezert, který si zamiluje celá rodina. Je vyrobená z mascarpone, smetany, cukru a vanilkového extraktu a je doplněna o čerstvé ovoce dle chuti. Zmrzlina je krémová, lehká a plná chuti. Je ideální pro horké letní dny, ale i jako dezert po vydatném obědě nebo večeři.

Ingredience:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smetany na šlehání (bez laktózy, pokud je to nutné)
  • 50 g cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 300 g ovoce dle chuti (jahody, maliny, borůvky, …)

Postup:

  1. V míse vyšlehejte mascarpone s cukrem do hladkého krému.
  2. Ve zvláštní míse vyšlehejte smetanu do tuhé šlehačky.
  3. Opatrně vmíchejte šlehačku do mascarpone krému.
  4. Vanilkový extrakt vmíchejte do zmrzlinové směsi.
  5. Směs nalijte do zmrzlinového stroje a nechte zmrzlinu točit podle návodu.
  6. Pokud nemáte zmrzlinový stroj, nalijte směs do mrazicí nádoby a zmrazte na 4-6 hodin. Každou hodinu zmrzlinu promíchejte, aby se v ní netvořily krystalky ledu.
  7. Zmrzlinu servírujte s čerstvým ovocem a dle chuti ozdobte lístky máty.

Tipy:

  • Místo cukru můžete použít med nebo javorový sirup.
  • Do zmrzliny můžete přidat i ořechy, sušené ovoce nebo čokoládové lupínky.
  • Zmrzlinu můžete servírovat v miskách, kornoutech nebo na oplatkách.
  • Pokud chcete zmrzlinu s jogurtovou chutí, přidejte do mascarpone krému 100 g bílého jogurtu.

Dobrou chuť!

Share.

Leave A Reply