Zajímavost:

Gnocchi alla Sorrentina jsou lahodné bramborové noky, které mají svůj původ v Sorrentu, malebném italském městě. Tato tradiční italská pochoutka se stala oblíbenou nejen pro svou vynikající chuť, ale také pro jednoduchost přípravy. Sorrento je známé svými citronovými háji a nádherným výhledem na Amalfijské pobřeží, což přidává do receptu špetku slunce a tradice.

Ingredience:

  • Gnocchi:
    • 500 g brambor
    • 150 g hladké mouky
    • Sůl
  • Rajčatová omáčka:
    • 400 g rajčat (oloupaná, nakrájená na kousky nebo lze použít i rajčatový protlak)
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 stroužky česneku (nasekané)
    • Čerstvý bazalkový listí (asi 1/4 šálku nasekaného)
    • 1 lžička cukru (podle chuti)
    • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Ostatní:
    • 200 g mozzarelly (na kousky)

Postup:

  1. Gnocchi:
    • Brambory uvařte ve slupce. Oloupeme a rozmačkáme do pyré.
    • Do bramborového pyré přidejte mouku a špetku soli. Vypracujte těsto a vytvarujte válečky.
    • Z válečků krájejte menší kousky a tvarujte gnocchi. Vařte je ve vroucí osolené vodě do chvíle, než vyplavou na hladinu.
  2. Rajčatová omáčka:
    • Rozehřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek a nechte ho krátce osmažit, dokud nezačne vonět.
    • Přidejte nakrájená rajčata (nebo rajčatový protlak), cukr, sůl a čerstvě mletý černý pepř. Vařte do změknutí rajčat a zhoustnutí omáčky. Přidejte nasekaný bazalkový list.
  3. Gnocchi do omáčky:
    • Přidejte uvařená gnocchi do rajčatové omáčky. Přimíchejte kousky mozzarelly a nechte chvíli vařit, dokud se mozzarella nerozpustí.
  4. Servírování:
    • Podávejte Gnocchi alla Sorrentina s čerstvým parmazánem pro ještě bohatší chuť. Doporučujeme servírovat s křupavým italským chlebem.

Share.

Leave A Reply