Gnocchi s rajčatovou omáčkou a mozzarellou je jídlo, které dokonale skloubí tradiční italské chutě s jednoduchostí moderní kuchyně. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají útěšující, ale zároveň rychlou a snadno připravitelnou večeři. Gnocchi, ty malé, měkké noky z bramborového těsta, když se spojí s bohatou a aromatickou rajčatovou omáčkou a rozpuštěnou mozzarellou, se promění v opravdový kulinářský zážitek.
Co dělá toto jídlo tak neodolatelným?
Kombinace gnocchi s rajčatovou omáčkou a mozzarellou je klasikou z dobrého důvodu. Gnocchi jsou díky své jemné a měkké textuře ideálním nosičem chuti. Rajčatová omáčka, základ italské kuchyně, přináší do tohoto jídla bohatost a hloubku chuti, zatímco mozzarella přidává krémovou texturu a lahodný tavný efekt.
Ingredience:
- 500g gnocchi (můžete použít i kupované)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 400g plechovka loupaných rajčat
- 1 lžička sušeného oregana
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 200g mozzarelly, nakrájené na kousky nebo roztrhané na kousíčky
- Čerstvé bazalkové listy pro ozdobení
Postup:
- V hluboké pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a vařte další minutu, dokud nezačne vonět.
- Přilijte plechovku loupaných rajčat, přidejte oregano, sůl a pepř. Rozdrťte rajčata lžící a nechte omáčku asi 10 minut pomalu bublat, aby se chutě spojily.
- Mezitím si v jiném hrnci uvařte gnocchi podle návodu na obalu. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Vyjměte je pomocí děrované lžíce a přidejte přímo do rajčatové omáčky.
- Přidejte kousky mozzarelly do omáčky s gnocchi a nechte ježdě chvíli na mírném ohni, dokud se sýr nerozpustí a nezačne lehce táhnout.
- Před podáváním ozdobte čerstvými bazalkovými listy.