Tato lahodná a aromatická kombinace těstovin, pečené zeleniny a plných krevet vytváří jedinečné těstovinové jídlo plné chutí a textur. Připravte se na kulinářský zážitek s naším receptem na Těstoviny s Omáčkou z Pečené Zeleniny a Krevetami.

Ingredience:

  • 300 g těstovin (penne, tagliatelle nebo podle preference)
  • 200 g krevet (oloupaných a vyčištěných)
  • 1 cuketa (nakrájená na tenké kolečka)
  • 1 baklažán (nakrájený na kostky)
  • 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
  • 1 cibule (nakrájená na půlkolečka)
  • 3 rajčata (oloupaná a nasekaná)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 1 lžička sušeného oregána
  • Čerstvá bazalka pro ozdobu

Postup:

  1. Předehřejte troubu:
    • Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Příprava Zeleniny:
    • Na plechu vyskládejte nakrájenou cuketu, baklažán, papriku a cibuli. Zakápněte olivovým olejem, přidejte nasekaný česnek, posolte, opepřete a posypte sušeným oregánem. Pečte v troubě asi 25-30 minut, nebo dokud zelenina nezměkne a lehce zezlátnete.
  3. Vaření Těstovin:
    • Vařte těstoviny v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je slijte a nechte stranou.
  4. Příprava Krevet:
    • Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje. Přidejte krevety a smažte je asi 2-3 minuty na každé straně, dokud nezměknou a získají růžovou barvu. Ochutnejte solí a pepřem.
  5. Sjednocení Všeho:
    • Do velké mísy smíchejte uvařené těstoviny s pečenou zeleninou a krevetami. Přidejte nasekaná rajčata a promíchejte.
  6. Servírování:
    • Podávejte těstoviny na talíře, ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte horké.

Tipy a Varianty:

  • Můžete přidat nastrouhaný parmazán nebo sýr pecorino pro extra vrstvu chuti.
  • Experimentujte s různými druhy těstovin podle své preference.
  • Přidejte chilli papričky nebo čerstvou petrželku pro pikantnější chuť.

Toto jednoduché a chutné těstovinové jídlo spojuje bohatství pečené zeleniny s lahodnými krevetami, vytvářející skvělou kombinaci pro každého milovníka těstovin. Bon appétit!

Share.

Leave A Reply