Yorkshirský pudink je tradiční anglická příloha, která se nejčastěji podává k pečenému masu, zejména k hovězímu rosbífu. Jedná se o lehký a nadýchaný pudink z vajec, mouky a mléka, který krásně nasákne výpek z masa.

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 110 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • Špetka soli

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Do mísy dejte vejce, mouku a sůl a důkladně prošlehejte metličkou, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Postupně vmíchejte mléko, aby se těsto zcela spojilo. Těsto by mělo být řidší konzistence než těsto na palačinky.
  4. Do formy na muffiny nebo do formiček na Yorkshirský pudink nalijte trochu slunečnicového oleje a dejte je do trouby na 5 minut rozpálit.
  5. Vyjměte formu z trouby a do každého důlku nalijte těsto zhruba do poloviny.
  6. Pečte 15-20 minut, dokud Yorkshirské pudinky krásně nenabydou a nebudou zlatavé.
  7. Podávejte ihned horké k pečenému masu a výpeku.

Tipy:

  • Pro extra křupavý pudink použijte ghí (přepuštěné máslo) místo slunečnicového oleje.
  • Můžete přidat do těsta i trochu nasekaných bylinek, například rozmarýnu nebo tymiánu.
  • Yorkshirské pudinky můžete plnit například pečenou zeleninou, masem nebo sýrem a podávat jako samostatný pokrm.

Dobrou chuť!

Share.

Leave A Reply