Hledáte rychlý, snadný a chutný vegetariánský recept? Zkuste tyto quesadilly s opečenou zeleninou, černými fazolemi a avokádem! Jsou plné chutí a textur a zaručeně vás zasytí.

Ingredience:

  • 2 velké pšeničné tortilly
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 červené papriky, nakrájené na proužky
  • 1/2 žluté papriky, nakrájené na proužky
  • 1/2 červené cibule, nakrájené na proužky
  • 1 plechovka černých fazolí, scezené a propláchnuté
  • 1/2 zralého avokáda, nakrájeného na kostičky
  • 50 g strouhaného sýra Cheddar (volitelně)
  • hrst nasekaného koriandru
  • šťáva z 1/2 limety
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Rozehřejte olivový olej na velké pánvi na středním ohni.
  2. Přidejte papriky a cibuli a opékejte dozlatova, asi 5 minut.
  3. Vmíchejte černé fazole a vařte další minutu, aby se prohřály.
  4. Sundejte pánev z ohně a vmíchejte avokádo, sýr Cheddar (pokud používáte), koriandr a limetkovou šťávu. Dochutě solí a pepřem.
  5. Položte jednu tortillu na suchou pánev na střední stupeň ohřevu.
  6. Na polovinu tortilly nasypte směs s černými fazolemi a zeleninou.
  7. Složte tortillu napůl a opékejte dozlatova z obou stran, asi 2 minuty z každé strany.
  8. Opakujte s druhou tortillou.
  9. Quesadillu rozkrojte na klínky a ihned podávejte.

Tipy:

  • Můžete použít i jiné druhy fazolí, jako jsou pinto fazole nebo kidney fazole.
  • Pro veganskou verzi vynechte sýr Cheddar.
  • Můžete přidat další zeleninu, například kukuřici, houby nebo cuketu.
  • Quesadillu můžete podávat s quacamole nebo salsou.

Dobrou chuť!

Share.

Leave A Reply