Toužíte po kousku Mexika, aniž byste museli vyjít z domu? Pak vyzkoušejte tento snadný a chutný recept na quesadillu s trhaným kuřetem a avokádem! Tahle mexická specialita vás zaručeně potěší svou pikantní chutí a krémovou texturou.

Ingredience:

  • 2 velké tortilly
  • 200 g trhaného kuřete (můžete si připravit předem nebo použít kuřecí konzervu)
  • 1 zralé avokádo, nakrájené na plátky
  • 1/2 červené cibule, nakrájené nadrobno
  • 1 hrnek strouhaného sýra Cheddar
  • Koriandr, nasekaný na hrubo (dle chuti)
  • Limetka, nakrájená na klínky (na podávání)

Pro koření (volitelné):

  • 1 lžička chilli prášku
  • 1/2 lžičky kmínu
  • Špetka česnekového prášku

Postup:

  1. Pokud nemáte připravené trhané kuře, můžete si ho uvařit předem. Kuřecí prsa uvařte v osolené vodě do měkka. Následně maso pomocí dvou vidliček natrhejte na vlákna.
  2. V případě použití koření smíchejte chilli prášek, kmín a česnekový prášek.
  3. Na středním plameni rozpalte pánev. Položte na ni jednu tortillu. Posypte ji polovinou strouhaného sýra Cheddar.
  4. Na sýr rozdělte trhané kuře, avokádo a červenou cibuli. Pokud používáte koření, rovnoměrně ho posypte po celé náplni.
  5. Posypte zbytkem sýra Cheddar a přiklopte druhou tortillou.
  6. Opékejte quesadillu z každé strany asi 2-3 minuty, dokud nebude tortilla zlatavá a sýr rozpuštěný.
  7. Quesadillu nakrájejte na klínky a ihned podávejte s nasekaným koriandrem a klínky limetky.

Tipy:

  • Můžete přidat další ingredience, například nakrájenou papriku, kukuřici nebo černé fazole.
  • Pro vegetariánskou verzi vynechte trhané kuře a přidejte například restovanou zeleninu nebo houby.
  • Quesadillu můžete potřít trochou oleje nebo másla před opékáním pro extra křupavost.

Dobrou chuť a ¡olé! (ať vám chutná)

Share.

Leave A Reply