Toužíte po kousku Mexika, aniž byste museli vyjít z domu? Pak vyzkoušejte tento snadný a chutný recept na quesadillu s trhaným kuřetem a avokádem! Tahle mexická specialita vás zaručeně potěší svou pikantní chutí a krémovou texturou.
Ingredience:
- 2 velké tortilly
- 200 g trhaného kuřete (můžete si připravit předem nebo použít kuřecí konzervu)
- 1 zralé avokádo, nakrájené na plátky
- 1/2 červené cibule, nakrájené nadrobno
- 1 hrnek strouhaného sýra Cheddar
- Koriandr, nasekaný na hrubo (dle chuti)
- Limetka, nakrájená na klínky (na podávání)
Pro koření (volitelné):
- 1 lžička chilli prášku
- 1/2 lžičky kmínu
- Špetka česnekového prášku
Postup:
- Pokud nemáte připravené trhané kuře, můžete si ho uvařit předem. Kuřecí prsa uvařte v osolené vodě do měkka. Následně maso pomocí dvou vidliček natrhejte na vlákna.
- V případě použití koření smíchejte chilli prášek, kmín a česnekový prášek.
- Na středním plameni rozpalte pánev. Položte na ni jednu tortillu. Posypte ji polovinou strouhaného sýra Cheddar.
- Na sýr rozdělte trhané kuře, avokádo a červenou cibuli. Pokud používáte koření, rovnoměrně ho posypte po celé náplni.
- Posypte zbytkem sýra Cheddar a přiklopte druhou tortillou.
- Opékejte quesadillu z každé strany asi 2-3 minuty, dokud nebude tortilla zlatavá a sýr rozpuštěný.
- Quesadillu nakrájejte na klínky a ihned podávejte s nasekaným koriandrem a klínky limetky.
Tipy:
- Můžete přidat další ingredience, například nakrájenou papriku, kukuřici nebo černé fazole.
- Pro vegetariánskou verzi vynechte trhané kuře a přidejte například restovanou zeleninu nebo houby.
- Quesadillu můžete potřít trochou oleje nebo másla před opékáním pro extra křupavost.
Dobrou chuť a ¡olé! (ať vám chutná)