Toužíte po chutném a letním jídle, které vás přenese na středomořské pobřeží? Vyzkoušejte tyto středomořské slávky na víně s rajčaty! Jsou snadné na přípravu a zaručeně potěší vaše chuťové pohárky.

Ingredience:

  • 1 kg slávek v mušlích
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 1/2 šálku nasekaných rajčat
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/4 šálku nasekané petrželky
  • špetka chilli vloček (volitelně)
  • sůl a pepř

Postup:

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek a restujte další minutu.
  3. Vmíchejte rajčata a vařte 5 minut, dokud nezměknou.
  4. Vlijte bílé víno, přiveďte k varu a vařte 2 minuty, dokud se víno trochu nezredukuje.
  5. Přidejte slávky, promíchejte a zakryjte pokličkou.
  6. Vařte 5-7 minut, dokud se všechny slávky neotevřou. (Vyhoďte všechny slávky, které se neotevřely).
  7. Dochuťte solí, pepřem a chilli vločkami (pokud používáte).
  8. Posypte petrželkou a podávejte s opečenou bagetou na namáčení do lahodné šťávy.

Tipy:

  • Můžete použít i jiné druhy mušlí, jako jsou vongole nebo krevety.
  • Pro extra chuť můžete do omáčky přidat trochu rybího vývaru.
  • Pokud nemáte bagetu, můžete podávat s opečeným toastovým chlebem.
  • Můžete ozdobit citronem na zakápnutí.

Dobrou chuť!

Share.

Leave A Reply