Cobb Salad vznikl v roce 1937 a byl pojmenován po svém tvůrci, Bobu Cobbovi, majiteli restaurace Brown Derby v Hollywoodu, Kalifornie. Podle legendy Cobb procházel kuchyní, hledal zbytky jídla a nakonec vytvořil salát, který uložil do lednice přes noc. Hlávka salátu, avokádo, řeřicha, rajčata, studené kuřecí kousky, natvrdo uvařená vajíčka, pažitka a klasický francouzský dresink – tyto ingredience společně vytvořily kultovní salát, který známe dnes.

Ingredience:

Pro Dresink:

  • 3 lžíce červeného vína (nebo jablečného octa)
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 stroužek česneku (sekaný)
  • 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Pro Salát:

  • 1 hlávka čerstvého ledového salátu (nasekaná)
  • 2 vařená kuřecí prsa (nakrájená na kostičky)
  • 1 avokádo (nakrájené na plátky)
  • 1 hrnek cherry rajčat (půlená)
  • 1/2 hrnku crumbled blue cheese (modrý sýr)
  • 3 vajíčka (vařená natvrdo, nakrájená)
  • 6 plátků slaniny (uvařená a nasekaná)
  • 1/2 šálku řeřichy

Postup:

  1. Příprava Dresinku:
    • V misce smíchejte červené víno (nebo jablečný ocet), dijonskou hořčici, sekaný česnek. Postupně přidávejte olivový olej za stálého míchání. Dochutíme solí a pepřem. Dejte stranou.
  2. Příprava Salátu:
    • V hluboké míse nebo na podnosu rovnoměrně rozložte nasekaný ledový salát.
    • Na vrch rozprostřete nakrájená kuřecí prsa, avokádo, cherry rajčata, crumbled blue cheese, nakrájená vajíčka, slaninu a řeřichu.
  3. Servírování:
    • Před podáváním polejte připravený dresink rovnoměrně přes celý salát.
    • Podávejte okamžitě a užijte si kultovní chuť Hollywoodského Cobb Salad.
Share.

Leave A Reply