Tento svěží a lehký kuskusový salát je ideální pro jarní a letní dny. Je plný barevné pečené zeleniny, jako jsou papriky, cukety a cherry rajčata, doplněný o nadýchaný kuskus a slanou fetu. Je to skvělá volba pro vegetariánský hlavní chod nebo vydatný lehký oběd.

Ingredience:

  • 1 hrnek kuskusu
  • 1,5 hrnku vroucího zeleninového vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 cuketa, nakrájená na kostičky
  • 1 červená cibule, nakrájená na půlkolečka
  • 150 g cherry rajčat, rozpůlených
  • 1/2 balení (cca 150 g) fety, rozdrobené
  • 1/4 hrnku nasekané čerstvé petrželky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřete papriky, cuketu a cibuli. Zakápněte je olivovým olejem a pečte 20 minut, dokud zelenina nezměkne a lehce nezhnědne.
  3. Mezitím si připravte kuskus. V misce smíchejte kuskus a vroucí zeleninový vývar. Přikryjte misku a nechte kuskus stát 5 minut, dokud neabsorbuje všechnu tekutinu.
  4. Po upečení zeleninu vyjměte z trouby a nechte mírně vychladnout.
  5. Vychladlý kuskus přendejte do velké mísy.
  6. Přidejte upečenou zeleninu, cherry rajčata, rozdrobenou fetu, nasekanou petrželku a citronovou šťávu.
  7. Salát dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  8. Promíchejte vše dohromady a podávejte.

Tipy:

  • Můžete přidat i další druhou zeleninu, například brokolici, hrášek nebo kukuřici.
  • Pro veganskou verzi nahraďte fetu veganským sýrem nebo nasekanými pekanovými ořechy.
  • Pokud nemáte rádi citronovou šťávu, můžete ji nahradit limetkovou šťávou nebo vinným octem.
  • Salát můžete ozdobit lístky čerstvé bazalky nebo máty.

Dobrou chuť!

Share.

Leave A Reply