Zajímavost:
Žampionová omáčka s vajíčkem a brambory je jednoduchý, ale sytý pokrm, který spojuje plné lahodnosti žampionů s jemností vajíčka a doprovodí ho lahodné brambory.
Ingredience:
- 250 g žampionů (nakrájených na plátky)
- 1 cibule (jemně nasekaná)
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 400 ml mléka
- Sůl a pepř podle chuti
- 4 vejce
- Brambory (uvařené na vaření)
Postup:
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte nakrájené žampiony a smažte je do měkka.
- Přisypte hladkou mouku a míchejte asi 2 minuty.
- Postupně přilijte mléko za stálého míchání, dokud nevznikne hladká omáčka. Vařte, dokud nezhoustne.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Ve svačinovém hrnci uvařte vejce natvrdo, oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Podávejte žampionovou omáčku na brambory s plátky vajec na vrchu.
Tipy na servírování:
- Podávejte s čerstvou petrželovou natí