Zajímavost:

Žampionová omáčka s vajíčkem a brambory je jednoduchý, ale sytý pokrm, který spojuje plné lahodnosti žampionů s jemností vajíčka a doprovodí ho lahodné brambory.

Ingredience:

  • 250 g žampionů (nakrájených na plátky)
  • 1 cibule (jemně nasekaná)
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml mléka
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 4 vejce
  • Brambory (uvařené na vaření)

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte máslo a osmažte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte nakrájené žampiony a smažte je do měkka.
  3. Přisypte hladkou mouku a míchejte asi 2 minuty.
  4. Postupně přilijte mléko za stálého míchání, dokud nevznikne hladká omáčka. Vařte, dokud nezhoustne.
  5. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Ve svačinovém hrnci uvařte vejce natvrdo, oloupejte a nakrájejte na plátky.
  7. Podávejte žampionovou omáčku na brambory s plátky vajec na vrchu.

Tipy na servírování:

  • Podávejte s čerstvou petrželovou natí
Share.

Leave A Reply