Pokud chcete svou partnerku na Valentýna okouzlit, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni v obavách, jak to dopadne, tohle krémové šafránové rizoto je pro vás ideální volbou. Jednoduché, ale luxusní jídlo, kterým ji zaručeně ohromíte.


Ingredience (pro 2 osoby):

  • 150 g arborio rýže
  • 1 menší cibule ( nadrobno nakrájená )
  •  2 lžíce másla
  • 100 ml bílého vína
  • 500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 sáček šafránu
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • Můžete koupit i lanýže pro zpestření chuti. 

Postup:

  1. V menším hrnci zahřejte vývar a nechte v něm rozpustit šafrán.
  2. Na pánvi rozpusťte 1 lžíci másla, přidejte cibuli a orestujeme dozlatova.
  3. Vsypte rýži a krátce ji opečte, aby se obalila máslem.
  4. Zalijte bílým vínem a nechte odpařit alkohol.
  5. Postupně přiléváme teplý vývar se šafránem, vždy po naběračce, dokud rýže nezměkne (cca 18 minut).
  6. Stáhneme z ohně, vmíchejte zbytek másla a parmazánu. Dochuťte solí a pepřem nebo lanýži. 

 Tip: Servírujte s sklenkou prosecca a dezertem jako čokoládová láva! 

Share.
Leave A Reply