Pokud chcete svou partnerku na Valentýna okouzlit, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni v obavách, jak to dopadne, tohle krémové šafránové rizoto je pro vás ideální volbou. Jednoduché, ale luxusní jídlo, kterým ji zaručeně ohromíte.

Ingredience (pro 2 osoby):
- 150 g arborio rýže
- 1 menší cibule ( nadrobno nakrájená )
- 2 lžíce másla
- 100 ml bílého vína
- 500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1 sáček šafránu
- 50 g strouhaného parmazánu
- Sůl a čerstvě mletý pepř
- Můžete koupit i lanýže pro zpestření chuti.
Postup:
- V menším hrnci zahřejte vývar a nechte v něm rozpustit šafrán.
- Na pánvi rozpusťte 1 lžíci másla, přidejte cibuli a orestujeme dozlatova.
- Vsypte rýži a krátce ji opečte, aby se obalila máslem.
- Zalijte bílým vínem a nechte odpařit alkohol.
- Postupně přiléváme teplý vývar se šafránem, vždy po naběračce, dokud rýže nezměkne (cca 18 minut).
- Stáhneme z ohně, vmíchejte zbytek másla a parmazánu. Dochuťte solí a pepřem nebo lanýži.

Tip: Servírujte s sklenkou prosecca a dezertem jako čokoládová láva!