Hledáte-li inspiraci na rychlý a chutný veganský oběd nebo večeři, který můžete vzít s sebou v krabičce, tento recept na špagety s tempehem a rajčatovou omáčkou je pro vás ideální. Tento jednoduchý recept kombinuje výživný tempeh s aromatickou rajčatovou omáčkou a špagety, vytvářející lahodné a nutričně vyvážené jídlo.

Suroviny:

  • 400 g krájených rajčat
  • 300 ml rajčatové passaty
  • 250 g špaget
  • 175 g tempehu
  • 100 g mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1–2 PL vinného octa
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 ČL třtinového cukru
  • 1 ČL sušeného oregana
  • Čerstvá bazalka
  • Špetka chilli
  • Sůl a mletý pepř podle chuti
  • 5 g lahůdkového droždí na ozdobení

Postup přípravy:

  1. Vařte špagety podle návodu.
  2. Připravte omáčku: Oloupejte a nadrobno nakrájejte mrkev a cibuli. Tempeh nakrájejte na malé kousky. Rozpálte olivový olej a na něm restujte tempeh, mrkev a cibuli po dobu 5 minut.
  3. Přidejte najemno nasekaný česnek, chilli a oregano. Přilijte krájená rajčata a passatu a vařte s občasným mícháním asi 5 minut.
  4. Dochutíte omáčku solí, mletým pepřem, třtinovým cukrem, vinným octem a najemno nasekanou bazalkou.
  5. Vmíchejte uvařené špagety al dente do připravené omáčky.
  6. Podávejte posypané bazalkou a lahůdkovým droždím.

Nutriční hodnoty na 1 porci (celkem 3 porce):

  • Energetická hodnota: 532 kcal
  • Bílkoviny: 27 g
  • Sacharidy: 79 g
  • Tuky: 10 g
  • Vláknina: 9 g

Tento recept na špagety s tempehem a rajčatovou omáčkou je perfektní pro ty, kteří hledají chutný a rychlý veganský recept.

Share.

Leave A Reply