Hledáte-li inspiraci na rychlý a chutný veganský oběd nebo večeři, který můžete vzít s sebou v krabičce, tento recept na špagety s tempehem a rajčatovou omáčkou je pro vás ideální. Tento jednoduchý recept kombinuje výživný tempeh s aromatickou rajčatovou omáčkou a špagety, vytvářející lahodné a nutričně vyvážené jídlo.
Suroviny:
- 400 g krájených rajčat
- 300 ml rajčatové passaty
- 250 g špaget
- 175 g tempehu
- 100 g mrkve
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1–2 PL vinného octa
- 1 PL olivového oleje
- 1 ČL třtinového cukru
- 1 ČL sušeného oregana
- Čerstvá bazalka
- Špetka chilli
- Sůl a mletý pepř podle chuti
- 5 g lahůdkového droždí na ozdobení
Postup přípravy:
- Vařte špagety podle návodu.
- Připravte omáčku: Oloupejte a nadrobno nakrájejte mrkev a cibuli. Tempeh nakrájejte na malé kousky. Rozpálte olivový olej a na něm restujte tempeh, mrkev a cibuli po dobu 5 minut.
- Přidejte najemno nasekaný česnek, chilli a oregano. Přilijte krájená rajčata a passatu a vařte s občasným mícháním asi 5 minut.
- Dochutíte omáčku solí, mletým pepřem, třtinovým cukrem, vinným octem a najemno nasekanou bazalkou.
- Vmíchejte uvařené špagety al dente do připravené omáčky.
- Podávejte posypané bazalkou a lahůdkovým droždím.
Nutriční hodnoty na 1 porci (celkem 3 porce):
- Energetická hodnota: 532 kcal
- Bílkoviny: 27 g
- Sacharidy: 79 g
- Tuky: 10 g
- Vláknina: 9 g
Tento recept na špagety s tempehem a rajčatovou omáčkou je perfektní pro ty, kteří hledají chutný a rychlý veganský recept.