Penne Alla Vodka je italský pokrm, který spojuje výrazné a chutné ingredience do jednoho nezapomenutelného jídla. Tato jednoduchá a rychlá varianta přidává do klasického receptu vodku, což dodává omáčce zajímavou hloubku chuti. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný aromatických bylinek, smetany a sýra, který vám přinese chuťový zážitek přímo do domova. S naším snadným receptem si můžete vychutnat chuť italské kuchyně v pohodlí svého domova. Buon appetito!
Ingredience:
- 15 ml olivového oleje
- 1 malá cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, prolisované (cca 2 lžičky)
- 1/4-1/2 lžičky červeného pepře
- 1 polévková lžíce sušeného bazalku
- 1 plechovka (400 g) rajčat
- 120 ml vodky
- 360 ml smetany
- 1 lžička soli (upravte dle chuti)
- 1 lžička pepře (upravte dle chuti)
- 60 g strouhaného parmazánu (rozděleno)
- 450 g penne těstoviny
Postup:
- Vařte penne těstoviny podle pokynů na obalu. Odklopte a nechte stranou.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej. Přidejte nasekanou cibuli a vařte do zlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek, červený pepř a sušený bazalk. Míchejte a vařte další 1-2 minuty.
- Přidejte krushed rajčata a vodku. Vařte na středním ohni asi 10 minut.
- Přidejte smetanu, sůl a pepř. Vařte dalších 5 minut.
- Přidejte polovinu strouhaného parmazánu a promíchejte, dokud se sýr nerozpustí.
- Přidejte uvařené penne těstoviny do omáčky a promíchejte, dokud jsou těstoviny dobře obalené omáčkou.
- Posypte zbývajícím parmazánem a podávejte.
Tipy na servírování:
- Posypte čerstvým bazalkem pro čerstvou chuť.
- Podávejte s čerstvě nastrouhaným parmazánem na stůl, aby si hosté mohli přidat podle své chuti.