Tento recept na linguine s ricottou, fenyklem, citronem a chilli je osvěžující a plný kontrastních chutí. Jednoduchý postup vám umožní připravit lahodný italský pokrm přímo ve vaší kuchyni. Připravte se na nezapomenutelnou chuťovou symfonii!
Ingredience:
- 400 g linguine (lingviny)
- 250 g ricotty
- 1 velký fenykl, nakrájený na tenké plátky
- Kůra a šťáva z 1 citronu
- 2 chilli papričky, nasekané (dle chuti)
- 3 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvý petržel a parmazán na ozdobu
Postup:
- V osolené vroucí vodě uvařte linguine podle pokynů na obalu. Poté je sceďte a nechte stranou.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm plátky fenyklu do měkka.
- Přidejte chilli a nechte chvíli restovat. Poté přidejte ricottu, citronovou kůru a šťávu. Zamíchejte dohladka.
- Přidejte uvařené linguine a promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně spojila s těstovinami.
- Dochutíme solí a pepřem dle chuti.
- Při servírování ozdobte čerstvou nasekanou petrželí a parmazánem.
Tímto jednoduchým postupem si můžete vychutnat výjimečný italský pokrm připravený přímo ve vaší kuchyni. Buon appetito!