Už užíjte si domácím Kuřecí Fettucciny Alfredo , které překonaji chuť oblíbeného pokrmu z vaší oblíbené restaurace . Připravte se na chuťový zážitek, který vám otevře nové perspektivy na tuto klasickou italskou pochoutku. Nejlepší Lehké Kuřecí Fettuccine Alfredo, které jste kdy měli. Vaše chuťové pohárky vám poděkují!
Suroviny:
- 450 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže, nakrájených na kostičky 2.5 cm nebo celá
- 30 ml olivového oleje
- 5 g soli
- 5 g černého pepře
- 5 g mletého česneku
- 225 g fettuccine
- 15 g nasekané petrželky (volitelně na ozdobu)
Na omáčku:
- 60 g másla
- 30 g univerzální mouky
- 625 ml půl na půl
- 2.5 g soli (upravte podle chuti)
- 5 g granulovaného česneku
- 200 g strouhaného parmazánu
- Slepičí vývar (volitelně pro zředění omáčky.
Postup přípravy:
- Nakrájejte kuřecí prsa na kostičky a osolte, opepřete a přidejte mletý česnek. Nechte odpočívat a marinovat minimálně 15 minut.
- Na středním ohni si připravte omáčku. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte univerzální mouku a za stálého míchání smažte asi 1-2 minuty, dokud nezískáte jemnou jemnou pastu.
- Postupně přilijte půl na půl, stále míchejte, aby se zabránilo tvorbě hrudek. Přidejte sůl, granulovaný česnek a nechte omáčku zhoustnout.
- Vložte kuřecí kostky do pánve s olivovým olejem a smažte je dozlatova. Můžete přidat další česnek nebo bylinky pro vylepšení chuti.
- Uvařte fettuccine podle pokynů na obalu. Po uvaření sceděte a podržte.
- Do omáčky přidejte strouhaný parmazán a nechte ho rozpustit, občas promíchejte.
- Přidejte opečené kuřecí kostky do omáčky a promíchejte.
- Podávejte omáčku s kuřecím masem na vrcholu uvařené fettuccine.
- Ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte ihned. Dobrou chuť!