Těstovinový salát Caprése je osvěžující a lehký pokrm, který spojuje klasický italský salát Caprese s těstovinami. Tato chuťová exploze se stane oblíbeným jídlem během horkých letních dní. Připravte se na kombinaci čerstvých ingrediencí a lahodného balzámykového octa, které vás přenesou přímo do slunné Itálie.
Seznam ingrediencí:
- 300 g těstovin (penne nebo farfalle)
- 250 g cherry rajčat, rozkrojená na půlky
- 200 g mozzarelly, nakrájené na kousky
- Čerstvý bazalkový list, nasekaný
- 1/3 šálku extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce balzámového octa
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1/4 šálku strouhaného parmazánu (volitelně)
Postup přípravy:
- Uvařte těstoviny podle návodu na obalu, sceděte a nechte vychladnout.
- V míse smíchejte cherry rajčata, mozzarellu a nasekaný bazalkový list.
- Přidejte vychlazené těstoviny do mísy a promíchejte.
- V menší nádobě smíchejte olivový olej, balzámový ocet, sůl a pepř. Tuto směs přidejte do mísy s těstovinami a dobře promíchejte.
- Podávejte vychlazené. Před podáváním posypte strouhaným parmazánem, pokud si přejete.
Tipy na servirování:
- Podávejte Caprese Pasta Salad jako osvěžující předkrm nebo jako lehký hlavní chod.
- Ozdobte pokrm čerstvými lístky bazalky před podáváním pro dodatečnou vizuální atraktivitu.