Zajímavost:
Salát Waldorf, vytvořený v roce 1896 v New Yorku, je klasickým receptem spojujícím křupavost jablek, vlašských ořechů a krému majonézy. Původně byl servírován v The Waldorf Astoria Hotel.
Seznam Ingrediencí:
- 2 velká jableka, nakrájená na kousky
- 1 šálek vlašských ořechů, hrubě nasekaných
- 1 šálek stonkového celeru, nakrájeného na plátky
- 1/2 šálku rozinky
- 1 šálek majonézy
- 2 lžíce citronové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá petržel na ozdobu
Postup:
- Příprava Ingrediencí:
- Nakrájejte jablka, nasekejte vlašské ořechy, nakrájejte celer na plátky a připravte rozinky.
- Smíchání Ingrediencí:
- V míse smíchejte jablka, vlašské ořechy, celer a rozinky.
- Příprava Dressingu:
- V malé misce smíchejte majonézu a citronovou šťávu. Dochutíme solí a pepřem.
- Přidání Dressingu:
- Přidejte připravený dresink k směsi jablka a ořechy. Dobře promíchejte.
- Dokončení:
- Nechte salát odpočívat v chladničce asi 30 minut, aby se chutě sladily.
Tipy na Servírování:
- Listový Salát: Podávejte na listovém salátu pro lepší prezentaci.
- Posypání Petrželí: Před podáváním posypte nasekanou čerstvou petrželí.