Zajímavost:
Caesar salát, vytvořený kuchařem Caesarem Cardinim v roce 1924 v Mexiku, přinesl na svět gastronomický skvost. Jeho jednoduchost a výrazná chuť ho učinily oblíbeným po celém světě.
Seznam Ingrediencí:
- 1 hlávkový salát, natrhaný na menší kousky
- 1 kuřecí prso, grilované a nakrájené na plátky
- 1 šálek cherry rajčat, rozkrojených napůl
- 1/2 šálku parmazánu, nastrouhaného
- 1 šálek krutonů
- Caesar omáčka (hotová nebo vlastní recept)
Postup:
- Příprava Krutonů:
- Na plechu rozložte plátky chleba nakrájené na kostičky.
- Posypte olivovým olejem, solí a pepřem.
- Předehřejte troubu na 180°C a pečte krutony do zlatova, občas promíchávejte.
- Příprava Kuřecího Masa:
- Grilujte kuřecí prso na rozpálené pánvi s olejem, dokud není plně uvařené.
- Následně nakrájejte na tenké plátky.
- Skládání Salátu:
- Na servírovacím talíři rozprostřete natrhaný salát.
- Přidejte grilované plátky kuřecího masa, cherry rajčata a parmazán.
- Přidání Krutonů:
- Přidejte připravené křupavé krutony na vrchol salátu.
- Zakápnutí Omáčkou:
- Podávejte salát s Caesar omáčkou. Přidejte postupně podle preference.
- Dokončení:
- Opepřete podle chuti a lehce promíchejte.
Tipy na Servírování:
- Variace Sýra: Přidejte rozmačkaný kozí sýr nebo sýr feta pro extra lahodný zážitek.
- Křupavý Bonus: Přidejte čerstvě nasekaný křupavý bacon pro intenzivnější chuť.