Zajímavost:

Křupavé brambory s jablky jsou vynikající kombinací křupavé textury brambor a sladké chuti jablek. Tento recept vychází ze starých kuchařských tradic, kde se jednoduché suroviny mění v lahodnou a sycenou pochoutku.

Seznam Ingrediencí:

  • 4 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na tenké plátky
  • 2 středně velká jablka, oloupaná, odstraněná jádřince a nakrájená na plátky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1/2 lžičky soli
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • 2 lžíce strouhaného sýra (např. parmazán) pro posypení

Postup:

  1. Příprava Trouby:
    • Předehřejte troubu na 200°C.
  2. Příprava Pecícího Papíru:
    • Vystelejte plech pečicím papírem.
  3. Kombinace Brambor a Jablek:
    • Ve velké misce smíchejte nakrájené brambory a jablka. Přidejte olivový olej, sušený rozmarýn, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  4. Rozložení na Plech:
    • Rozložte směs rovnoměrně na připravený plech.
  5. Pečení:
    • Pečte v předehřáté troubě asi 30-35 minut nebo dokud brambory nebudou zlatavě křupavé.
  6. Posypání Sýrem:
    • Krátce před koncem pečení posypte plátky sýra na vrchol a nechte je rozpustit a získat jemně zlatavou barvu.

Tipy na Servírování:

  • Jogurtový Dip: Podávejte s jogurtovým dipem ochuceným trochou česneku.
  • Doplněk k Kuřecímu Masi: Ideální jako příloha k grilovanému nebo pečenému kuřecímu masu.
Share.

Leave A Reply