Zajímavost:
Křupavé brambory s jablky jsou vynikající kombinací křupavé textury brambor a sladké chuti jablek. Tento recept vychází ze starých kuchařských tradic, kde se jednoduché suroviny mění v lahodnou a sycenou pochoutku.
Seznam Ingrediencí:
- 4 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na tenké plátky
- 2 středně velká jablka, oloupaná, odstraněná jádřince a nakrájená na plátky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1/2 lžičky soli
- Čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce strouhaného sýra (např. parmazán) pro posypení
Postup:
- Příprava Trouby:
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Příprava Pecícího Papíru:
- Vystelejte plech pečicím papírem.
- Kombinace Brambor a Jablek:
- Ve velké misce smíchejte nakrájené brambory a jablka. Přidejte olivový olej, sušený rozmarýn, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Rozložení na Plech:
- Rozložte směs rovnoměrně na připravený plech.
- Pečení:
- Pečte v předehřáté troubě asi 30-35 minut nebo dokud brambory nebudou zlatavě křupavé.
- Posypání Sýrem:
- Krátce před koncem pečení posypte plátky sýra na vrchol a nechte je rozpustit a získat jemně zlatavou barvu.
Tipy na Servírování:
- Jogurtový Dip: Podávejte s jogurtovým dipem ochuceným trochou česneku.
- Doplněk k Kuřecímu Masi: Ideální jako příloha k grilovanému nebo pečenému kuřecímu masu.