Zapomeňte na obchodní verze kečupu plné přidaných látek a vytvořte si domácí rajčatový kečup plný čerstvosti a přirozené chuti. Tato receptura je snadná a umožňuje vám plně si užít čerstvost ingrediencí.

Seznam Ingrediencí:

  • 500 gramů zralých rajčat (na čtvrtky) nebo 500 gramů rajčat v plechovce
  • 90 gramů červené papriky (na kousky)
  • 70 gramů červené cibule (napůl)
  • 1 stroužek česneku
  • 25 gramů červeného vinného octa
  • 1 špetka muškátového oříšku (nastrouhaného)
  • ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
  • ½ čajové lžičky sladké červené papriky
  • ½ čajové lžičky soli
  • 30 gramů medu

Přesný Postup Přípravy:

  1. Příprava Rajčat:
    • Pokud používáte čerstvá rajčata, nakrájejte je na čtvrtky. Pokud používáte rajčata z plechovky, odceděte přebytečnou šťávu.
  2. Příprava Zeleniny:
    • Nakrájejte červenou papriku a cibuli na menší kousky. Nakrájejte také česnek na drobné kousky.
  3. Vaření:
    • V hrnci spojte rajčata, červenou papriku, cibuli a česnek. Přidejte červené vinné ocet a vařte na středním plameni, dokud zelenina nezměkne.
  4. Kuřecí Míchání:
    • Použijte mixér na vytvoření hladké pasty z vařené zeleniny.
  5. Koření a Sladidlo:
    • Přidejte muškátový oříšek, mletý černý pepř, sladkou červenou papriku, sůl a med. Míchejte dobře.
  6. Vaření Kečupu:
    • Vařte na nízkém plameni, občas míchejte, dokud směs nedosáhne konzistence kečupu.
  7. Chladící a Skladování:
    • Nechte kečup vychladnout a poté jej přesuňte do sterilizované nádoby.

Tipy na Servírování:

  • Podávejte rajčatový kečup jako dip ke smaženým hranolkám nebo kuřecím křidélkům.
  • Použijte ho jako omáčku na burger nebo sendvič pro vynikající chuť.
Share.

Leave A Reply