Zapomeňte na obchodní verze kečupu plné přidaných látek a vytvořte si domácí rajčatový kečup plný čerstvosti a přirozené chuti. Tato receptura je snadná a umožňuje vám plně si užít čerstvost ingrediencí.
Seznam Ingrediencí:
- 500 gramů zralých rajčat (na čtvrtky) nebo 500 gramů rajčat v plechovce
- 90 gramů červené papriky (na kousky)
- 70 gramů červené cibule (napůl)
- 1 stroužek česneku
- 25 gramů červeného vinného octa
- 1 špetka muškátového oříšku (nastrouhaného)
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- ½ čajové lžičky sladké červené papriky
- ½ čajové lžičky soli
- 30 gramů medu
Přesný Postup Přípravy:
- Příprava Rajčat:
- Pokud používáte čerstvá rajčata, nakrájejte je na čtvrtky. Pokud používáte rajčata z plechovky, odceděte přebytečnou šťávu.
- Příprava Zeleniny:
- Nakrájejte červenou papriku a cibuli na menší kousky. Nakrájejte také česnek na drobné kousky.
- Vaření:
- V hrnci spojte rajčata, červenou papriku, cibuli a česnek. Přidejte červené vinné ocet a vařte na středním plameni, dokud zelenina nezměkne.
- Kuřecí Míchání:
- Použijte mixér na vytvoření hladké pasty z vařené zeleniny.
- Koření a Sladidlo:
- Přidejte muškátový oříšek, mletý černý pepř, sladkou červenou papriku, sůl a med. Míchejte dobře.
- Vaření Kečupu:
- Vařte na nízkém plameni, občas míchejte, dokud směs nedosáhne konzistence kečupu.
- Chladící a Skladování:
- Nechte kečup vychladnout a poté jej přesuňte do sterilizované nádoby.
Tipy na Servírování:
- Podávejte rajčatový kečup jako dip ke smaženým hranolkám nebo kuřecím křidélkům.
- Použijte ho jako omáčku na burger nebo sendvič pro vynikající chuť.