Vstupte do světa osvěžujících chutí s naším receptem na „Zelenou Kuřecí Chili Polévku„. Tato polévka spojuje bohatost kuřecího masa s pikantním nádechem jalapeño a zelené salsy, vytvářející nezapomenutelnou kombinaci chutí. S přídavkem fazolí, kukuřice a aromatických koření tato polévka slibuje být nejen lahodným zážitkem, ale i zdravou volbou pro celou rodinu
Ingredience:
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
- 1 velká cibule (nasekaná)
- 3 stroužky česneku (utřené)
- 1 zelená paprika (nasekaná)
- 1 jalapeño paprička (nasekaná, dle preference pálivosti)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička koriandru (mletého)
- 1/2 lžičky kajenského pepře (dle preference pálivosti)
- 4 šálky kuřecího vývaru
- 2 plechovky bílých fazolí (okapané a opláchnuté)
- 1 šálek kukuřice (mražené nebo konzervované)
- 1 šálek salsa verde (zelená salsa)
- 1/2 šálku koriandru (nasekaného)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Plátek limetky na podávání
Postup:
- Příprava Kuřecího Masa:
- Na pánvi s olivovým olejem osmažte kuřecí maso do doby, než získá zlatavou barvu.
- Přidání Zeleniny:
- Přidejte nasekanou cibuli, utřený česnek, nasekanou zelenou papriku a jalapeño papričku. Smažte do doby, než zelenina změkne.
- Koření:
- Přidejte mletý kmín, mletý koriandr a kajenský pepř. Důkladně promíchejte.
- Přidání Tekutin:
- Postupně přidávejte kuřecí vývar, bílé fazole, kukuřici a zelenou salsu. Vařte na mírném plameni asi 20-25 minut.
- Dokončení:
- Přidejte nasekaný koriandr a dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
- Servírování:
- Podávejte teplé a ozdobte plátkem limetky.
- Tipy:
- Podávejte s plátky avokáda nebo plátky tortilly.
- Užijte si:
- Tato Zelená Kuřecí Chili Polévka je plná osvěžujících chutí a pikantního nádechu. Ideální pro ty, kteří milují kombinaci zeleniny, kuřecího masa a aromatičtějších koření.