Vstupte do světa osvěžujících chutí s naším receptem na „Zelenou Kuřecí Chili Polévku„. Tato polévka spojuje bohatost kuřecího masa s pikantním nádechem jalapeño a zelené salsy, vytvářející nezapomenutelnou kombinaci chutí. S přídavkem fazolí, kukuřice a aromatických koření tato polévka slibuje být nejen lahodným zážitkem, ale i zdravou volbou pro celou rodinu

Ingredience:

  • 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
  • 1 velká cibule (nasekaná)
  • 3 stroužky česneku (utřené)
  • 1 zelená paprika (nasekaná)
  • 1 jalapeño paprička (nasekaná, dle preference pálivosti)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička koriandru (mletého)
  • 1/2 lžičky kajenského pepře (dle preference pálivosti)
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 2 plechovky bílých fazolí (okapané a opláchnuté)
  • 1 šálek kukuřice (mražené nebo konzervované)
  • 1 šálek salsa verde (zelená salsa)
  • 1/2 šálku koriandru (nasekaného)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Plátek limetky na podávání

Postup:

  1. Příprava Kuřecího Masa:
    • Na pánvi s olivovým olejem osmažte kuřecí maso do doby, než získá zlatavou barvu.
  2. Přidání Zeleniny:
    • Přidejte nasekanou cibuli, utřený česnek, nasekanou zelenou papriku a jalapeño papričku. Smažte do doby, než zelenina změkne.
  3. Koření:
    • Přidejte mletý kmín, mletý koriandr a kajenský pepř. Důkladně promíchejte.
  4. Přidání Tekutin:
    • Postupně přidávejte kuřecí vývar, bílé fazole, kukuřici a zelenou salsu. Vařte na mírném plameni asi 20-25 minut.
  5. Dokončení:
    • Přidejte nasekaný koriandr a dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
  6. Servírování:
    • Podávejte teplé a ozdobte plátkem limetky.
  7. Tipy:
    • Podávejte s plátky avokáda nebo plátky tortilly.
  8. Užijte si:
    • Tato Zelená Kuřecí Chili Polévka je plná osvěžujících chutí a pikantního nádechu. Ideální pro ty, kteří milují kombinaci zeleniny, kuřecího masa a aromatičtějších koření.
Share.

Leave A Reply