Tato receptura Tacos s Picanha Steakem a Broskvovou Salsou spojuje sytou chuť brazilského Picanha steaku s osvěžující sladkostí broskvové salsy. Tento pokrm přináší do každého sousta unikátní kombinaci chutí a textur.
Seznam ingrediencí:
- 4 kusy picanha steaku ( květová špička )
- 8 tortillových placek na tacos
Broskvová Salsa:
- 2 broskve, oloupané a nakrájené na malé kousky
- 1 červená cibule, nakrájená na drobné kostičky
- 1 jalapeño paprička, nasekaná na malé kousky (dle chuti)
- Čerstvá petržel nebo koriandr, nasekané
- Šťáva z 1 limetky
- Sůl a pepř podle chuti
Marináda pro Picanha Steak:
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nasekané
- Čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžička mletého kmínu
Postup přípravy:
- Připravte marinádu pro Picanha steak smícháním všech ingrediencí. Namočte steaky do marinády a nechte je odpočívat alespoň 30 minut.
- Mezitím si připravte broskvovou salsu smícháním všech ingrediencí v misce. Uložte do lednice a nechte vychladit.
- Na rozpáleném grilu nebo pánvi grilujte Picanha steaky do požadovaného stupně propečení.
- Tortillové pláty ohřejte na pánvi nebo v mikrovlnné troubě.
- Na každý plát dejte plátek Picanha steaku a na něj naložte čerstvou broskvovou salsu.
- Servírujte Tacos teplé, doporučujeme s plátkem limetky na ozdobu.
Tipy na servírování:
- Podávejte s avokádem nebo nastrouhaným sýrem pro bohatší chuťový zážitek.
- Kombinujte s pikantním jalapeño mayo pro extra ostrou nótu.
- Přidávejte různé barvy a textury jako nacho sýr nebo čerstvou zeleninu pro estetický dojem.