Vítejte u receptu na lahodnou Rakovníkovu polévku, která spojuje skvělou chuť mořských plodů s domácím teplem. Tato polévka je nejen lahodná, ale i plná živých barev a vůní, které provoní vaši kuchyň. Připravte se na jedinečný gastronomický zážitek, který vás zahřeje a potěší v každém lžící.

Ingredience:

  • Mořský koktejl, ryba – 500 g
  • Několik plátků slaniny
  • Cibule
  • Mrkev
  • Celer – 1-2 stonky
  • Česnek – 1-2 stroužky
  • Brambory – 3 ks
  • Máslo – 25 g
  • Hladká mouka – 2,5 polévkové lžíce
  • Voda/kuřecí vývar – 750 ml
  • Teplá smetana – 250-300 ml

Postup:

  1. Příprava mořského koktejlu a ryby:
    • Omyjte mořský koktejl a rybu pod tekoucí vodou. Nakrájejte je na menší kousky pro lepší chuťový zážitek.
  2. Příprava základu:
    • Na pánvi osmahněte plátky slaniny a nechte je vykapat na papírovém ubrusu.
    • V hrnci rozehřejte máslo a na něm osmahněte nakrájenou cibuli, mrkev, celer a prolisovaný česnek, dokud nebudou měkké.
  3. Přidání mořských dobrot:
    • Přidejte nakrájený mořský koktejl a rybu do hrnce. Promíchejte s osmahnutými zeleninou a nechte krátce restovat.
  4. Příprava jíšky:
    • Přisypte hladkou mouku k mořským dobrotám a důkladně promíchejte. Takto vytvořenou jíškou zalijte vodou nebo kuřecím vývarem a za stálého míchání vařte do změknutí ingrediencí.
  5. Přidání brambor a dochucení:
    • Přidejte oloupané a nakrájené brambory do polévky. Vařte, dokud nebudou brambory měkké. Dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.
  6. Závěrečné dotvoření:
    • Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a teplou smetanu. Nechte polévku prohřát a zakončete podle vlastní chuti kořením a bylinkami.

Vaše Rakovníkova polévka je hotová! Servírujte ji teplou, ozdobte několika lístky čerstvé petržele a dopřejte si její výjimečnou chuť. Tato polévka není jen lahodným pokrmem, ale také zárukou spokojených chuťových pohárků a teplého pocitu v srdci. Dobrou chuť! 🥄

Share.

Leave A Reply