Polévka Minestrone je italský kulinářský skvost plný chuti a výživy. Tato tradiční polévka je známá svou pestrou směsí sezónních zelenin, fazolí a aromatických bylin. Jedná se o vynikající pokrm, který zahřeje nejen vaše tělo, ale i duši.

Seznam ingrediencí:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 mrkve, na kolečka
  • 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky
  • 400 g rajčat, nasekaná na kostičky
  • 1 brambora, na kostičky
  • 400 g směsi fazolí (cizrna, fazole, hrášek)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžičky italských bylin (bazalka, oregano, tymián)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 100 g krátkého těstovinového typu (např. ditalini)

Postup přípravy:

  1. V hrnci na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nebudou cibule měkké a sklovité.
  2. Přidejte mrkve, celer, zelenou a žlutou papriku. Vařte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidejte rajčata, bramboru, fazole a zalijte zeleninovým vývarem. Přidejte italské bylinky, sůl a pepř podle chuti. Vařte 20-30 minut na středním ohni.
  4. Přidejte těstoviny a vařte podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
  5. Hotovou polévku ochutnejte a případně doplňte koření nebo sůl a pepř podle své chuti.

Tipy na servírování:

  • Polévku podávejte horkou, posypanou nastrouhaným parmezánem.
  • K podávání můžete přidat čerstvě nasekanou petržel nebo bazalku pro extra čerstvost.
  • Podávejte s křupavým čerstvým chlebem nebo grilovaným toastem.
Share.

Leave A Reply