Kdo by neznal krémovou špenátovou polévku? Tato zelená klasika s hebkou konzistencí a bohatou chutí si získala srdce gurmánů všech věkových kategorií. Náš recept vám představí moderní pojetí této oblíbené polévky, které potěší i ty nejnáročnější jazýčky.

S využitím kvalitních surovin a chytrých triků pozvedneme obyčejnou polévku na gurmánský zážitek. Naučíme vás, jak správně připravit špenát, aby si zachoval svou krásnou barvu a výživové hodnoty, jak dosáhnout perfektně krémové konzistence a jak polévku obohatit o nevšední chutě a aroma.

Ať už hledáte lehký a zdravý oběd, nebo chcete své hosty ohromit rafinovaným předkrmem, naše krémová špenátová polévka vás zaručeně nezklame.

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 500 g mraženého špenátu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • Sůl a pepř na dochucení
  • Nasekaná petrželka na ozdobu (volitelně)

Postup:

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej a opečte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek a opékejte další minutu.
  2. Vsypte špenát a nechte ho pod pokličkou spařit, dokud nezavadne.
  3. Vlijte vývar a smetanu a přiveďte k varu.
  4. Polévku rozmixujte do hladka.
  5. Dochuťte solí a pepřem.
  6. Podávejte s krutony, vařeným vejcem nebo sýrem a ozdobte petrželkou.

Tipy:

  • Pro extra krémovou konzistenci polévku před mixováním zahustěte smetanou na vaření nebo jíškou.
  • Do polévky můžete přidat další ingredience, například brambory, mrkev, cibuli nebo česnek.
  • Pro pikantnější chuť přidejte do polévky špetku chilli papriček nebo muškátového oříšku.
  • Polévku můžete podávat s krutony, vařeným vejcem nebo sýrem.
Share.

Leave A Reply