Zažijte autentickou chuť japonské kuchyně s naší miso polévkou s tofu. Tato teplá, lahodná a zdravá polévka vám přinese do domova atmosféru tradičního japonského bistra. Připravte se na harmonii chutí v každém lžíci.

  1. Seznam ingrediencí:
    • 4 šálky vývaru (dashi)
    • 3 lžíce miso pasty
    • 200 g tofu (nakrájeného na kostičky)
    • 1 por (nakrájený na tenká kolečka)
    • 1 mrkev (nastrouhaná)
    • 2 houby shiitake (nasekané)
    • 2 lžičky sójové omáčky
    • 1 lžička rybí omáčky
    • Kozíčky cibulky na ozdobu
  2. Přesný postup přípravy: a. V hrnci přiveďte vývar (dashi) k varu. b. Přidejte por, mrkev a houby shiitake. Vařte do měkka. c. V misce smíchejte miso pastu se sójovou omáčkou a rybí omáčkou. d. Přidejte směs do vařící se polévky a míchejte, dokud se miso zcela nerozpustí. e. Přidejte nakrájené tofu a vařte 2-3 minuty, dokud tofu není prohřáté. f. Ochutnejte a případně přidejte více sójové omáčky podle chuti. g. Podávejte posypané nasekanou cibulkou.
  3. Tipy na servírování:
    • Polévku podávejte v tradiční japonské miso miskách pro autentický zážitek.
    • Doporučujeme podávat s přílohou rýže nebo japonskými nudlemi soba.
    • Ozdobte koriandrem nebo sezamovými semínky pro výraznější vizuální efekt.
Share.

1 komentář

  1. Pingback: Japonské palačinky Dorayaki - Recepty zdarma

Leave A Reply