Zajímavost:
Tradice kuchaření se často zdědí z generace na generaci. Karbanátky jako od babičky připomínají jednoduchý a chutný recept, kterým byly domy naplněny vůní rodinných oslav a společných večeří. Historie těchto jedinečných chuťových zážitků proniká do každého kousku šťavnatého karbanátku.
Ingredience:
- 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs obou)
- 1 cibule (jemně nasekaná)
- 2 stroužky česneku (utlučené)
- 1/2 šálku strouhanky
- 1/4 šálku mléka
- 1 vajíčko
- 2 lžíce nasekané petržele
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
Postup:
- Cibuli orestujte na pánvi do doby, než bude sklovitá.
- V misce smíchejte mleté maso, utlučený česnek, cibuli, strouhanku, mléko, vajíčko a nasekanou petržel. Důkladně promíchejte.
- Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Formujte malé karbanátky z hmoty dle vašeho výběru tvaru.
- Na pánvi rozehřejte olej a smažte karbanátky do zlatova z obou stran.
- Položte na papírový ubrus, aby se zbavily přebytečného oleje.
Tipy na servírování:
- Podávejte s bramborovým kaší nebo vařenými brambory a omáčkou podle preference.
- Ozdobte pokrm čerstvou zeleninou nebo bylinkami.