Aljašská treska je oblíbenou rybou pro svou jemnou chuť a nízký obsah tuku. V tomto receptu vám ukážeme, jak snadno a rychle připravit filety z aljašské tresky na másle s bylinkovým aroma, které potěší i ty nejnáročnější gurmány.
Ingredience:
- 4 filety z aljašské tresky
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 citronu, šťáva a kůra
- 1 lžička nasekaných bylinek (petrželka, tymián, rozmarýn)
- Sůl a pepř na dochucení
Postup:
- Filety z tresky omyjte a osušte papírovou utěrkou.
- V pánvi rozehřejte olivový olej s máslem.
- Filety položte do pánve a opékejte z každé strany asi 3 minuty, dokud nejsou propečené.
- Filety vyjměte z pánve a udržujte je v teple.
- Do výpeku z ryb přidejte citronovou šťávu a kůru, bylinky, sůl a pepř. Míchejte, dokud se omáčka nespojí.
- Omáčku přelijte přes filety a ihned podávejte.
Tipy:
- Filety z tresky můžete obalit v mouce před smažením pro křupavější povrch.
- Do omáčky můžete přidat další ingredience, například česnek, šalotku nebo bílé víno.
- Filety z tresky se hodí k vařeným bramborám, rýži nebo těstovinám.