Historie:

Linecké cukroví má kořeny v rakouské kuchyni a je pojmenované po městě Linec. Tato tradiční vánoční pochoutka je známá svým bohatým máslovým těstem a charakteristickým tvarováním. Linecké cukroví patří mezi nejoblíbenější pečivo během vánočních svátků.

Název Jídla: Linecké cukroví

Ingredience:

  • 250 g másla (měkkého)
  • 200 g cukru moučka
  • 2 vejce
  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Láhev vanilkového extraktu
  • Láhev mandlového extraktu
  • Citronová kůra (strouhaná)
  • Mletá skořice
  • Sůl
  • Džem na plnění

Postup:

  1. V misce utřete máslo s cukrem moučka do pěny.
  2. Přidejte vejce, vanilkový a mandlový extrakt, citronovou kůru a důkladně promíchejte.
  3. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, špetkou soli a skořicí.
  4. Těsto zabalte do fólie a nechte odpočívat v lednici alespoň 1 hodinu.
  5. Troubu předehřejte na 180°C.
  6. Těsto vyválejte na pomoučené ploše na tloušťku asi 5 mm a vykrajujte různé tvary.
  7. Pečte v troubě 10-12 minut nebo dokud nejsou okraje lehce zlatavé.
  8. Po vychladnutí spojte dva kusy džemem.

Nápady na servírování:

  • Podávejte s horkým nápojem nebo jako součást vánočního cukroví.
  • Ozdobte cukroví polevou nebo posypáním strouhaným kokosem.
Share.

Leave A Reply