Tento lahodný recept je připravený během pouhých 40 minut a uvedené ingredience postačí pro 2 osoby.

Ingredience:

  • 1 velká cibule, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 2 velké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 400 g kaštanových hub
  • 1 l zeleninového vývaru
  • Špetka soli a pepře

Na krutony:

  • Bageta (francouzský chléb)
  • Připravené na pánvi opečené čerstvé hříbky
  • Nakrájený křupavý bacon
  • Sýr

K podávání:

  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 100 g nastrouhaného gruyère

Postup:

  1. Všechny ingredience na polévku vložte do velkého hrnce, přiveďte k varu a pak povařte 15 minut. Pomocí tyčového mixéru vše rozmixujte. Přidejte smetanu a zkontrolujte dochucení solí a pepřem.
  2. Krutony připravte tím, že na pánvi opečete hříbky po malých dávkách, grilujete a nakrájíte bacon na kostičky. Bagetu rozkrojte na plátky tak, aby vznikly pět plovoucích dílů v každé polévkové misce.
  3. Polévku nalejte do teplých mís, přidejte krutony a posypte sýrem.

Dobrou chuť!

Share.

Leave A Reply